Hacettepe'de “Üretim ve Gelecek İçin Gençlik Zirvesi"

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu’nun düzenlediği “Üretim ve Gelecek İçin Gençlik Zirvesi” tamamlandı. Zirvede konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ekonomideki millileşmeye ve üretime vurgu yaptı. TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, üretim ve gençlik ilişkisine dikkat çekti.

Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan “Üretim ve Gelecek İçin Gençlik Zirvesi” tamamlandı.

Ütopya Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikte Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak şunları belirtti:

- Büyük Taarruz öncesinde ordumuzun giyecek ayakkabısı, çorabı bile yoktu. Atatürk’ün Tekalif-i Milliye emirleriyle, milletin büyük özverisiyle kaynak yaratıldı ve zaferler kazanıldı. Böyle bir azim tarihte çok az milletin gösterebileceği bir şey. İşte böyle bir süreçten kendi kendine yetebilen bir ülkeye dönüşüyoruz.


Sancak, ekonomideki millileşmeye vurgu yaparak şöyle devam etti:

- Şimdi sıra ekonomiyi millileştirmeye geldi. Atatürk’ün yarım kalmış şarkısını milli ekonomiyi inşa ederek tamamlamamız lazım. Bunu yapabilir miyiz? Gençler siz sahip çıkarsanız yaparız. Nasıl yapacağımızı sorarsanız, Vatan Partisi’nin üretim devrimi programı var.


Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin de gençliğin kendisi ve ülkesinin geleceği için siyaset yapması gerektiğini savunarak şunları belirtti:

- Geleceğimizin nasıl şekilleneceğini belirleyen şey üretim-gençlik ilişkisi olacak…

 Zirvede konuşan Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı Murat Demirbaş ise gençliğe geçmişi kavrayarak geleceği tasarlama çağrısı yaparak şöyle konuştu:

- Kültür emperyalizminde önce tarihinizden koparıyorlar, ardından kendi kültürünüzü aşağılama eğilimine sokuyorlar. Sonra da yaratıcılığınız pranga altına alınıyor. Bu sefer her alanda zorlama hayranlık duyduğunuz kültürün yaratıcı unsurları üzerinden bir şeyler yaratmaya çalışıyorsunuz.


Ankara Eczacılar Odası Başkanı Taner Ercanlı da ilacın silahtan sonra en önemli ikinci araç olduğunu anlattı. Ercanlı, gençlere büyük görevler düştüğünü söyleyerek şunları ifade etti:

- Önümüzdeki 100 yıl pandemiler yüzyılı. Bu salgınlara karşı en önemli silahınız kendi ilacınız ve aşınız. Yeterince eczacılık fakültemiz var. Sadece Ankara’da yedi fakülte var. Yetişmiş bilim insanımız da var. Gerisi kararlı bir şekilde devlet politikası olarak ilaçta millileşmeyi uygulayabilmekten geçiyor. Burada sizlere de büyük bir rol düşüyor.
# hacettepe üniversitesi