İBB’de Halk Ekmek fiyaskosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası gündemdeki yerini koruyor... Fabrikanın günlük 250 bin ekmek üretme kapasitesi olduğu halde 3 aydır üretim yapmadığı iddia edilmişti. İşte o fabrikanın içi görüntülendi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Hadımköy'deki Halk Ekmek farikası ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. 3 aydır üretim yapmadığı ifade edien fabrikanın içi kameralara yansıdı.

Drone ile çekilen görüntülerde, fabrikada kimsenin olmadığı ve içerideki makinelerin üzerinin naylon brandayla örtüldüğü ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre fabrika sevkiyat saatlerinde hareketsizdi. Ayrıca fabrikaya hiçbir çalışanın veya görevlinin de gelmediği görüldü.

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ise çekilen görüntülere rağmen, fabrikanın çalıştığını iddia etti. Nama, basın mensuplarının fabrikayı ziyaret etme tekliflerini ise, "Burası bir gıda firması. Biliyorsunuz hijyen koşulları gereği planlanmadan ziyarete açılmaz" diyerek geri çevirdi.

Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle hizmete açılan Fabrika, Günlük 250 bin ekmek üretme kapasitesine sahip olmasına rağmen 3 aydır hiç ekmek üretmedi.

# chp # ekrem imamoğlu # ibb # halk ekmek