İstanbul'un Kurtuluşunun 99.yılı törenlerle kutlandı

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı, törenlerle kutlandı. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde çelenk töreni yapıldı. Kurtuluş Savaşı kahramanı Korgeneral Şükrü Naili Gökberk de mezarı başında anıldı.

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu Komutanı Ali Sivri ile Kurtuluş Savaşı komutanlarından Korgeneral Şükrü Naili Gökberk’in torunu Nilüfer Gökberk Tapan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na İstanbul Valiliği, Birinci Ordu Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çelenkleri konuldu. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “geldikleri gibi giderler” sözünü anımsattı. "İlk sözümüz, son nefesimiz, ekmeğimiz kadar kutsal, yeminimiz kadar vazgeçilmezdir İstanbul." ifadelerini kullandı.

Tören, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün dinletisiyle son buldu.

İstanbul'un işgalden kurtuluşu sırasında Türk ordusunun başında şehre giren 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Şükrü Naili Gökberk de kabri başında anıldı. Gökberk Paşa’nın mezarına karanfil bırakıldı.

Kutlamalar kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce Gülhane Parkı'nda da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Parktaki yürüyüş yoluna Zafer Yolu sergisi açıldı. Çocuklar için oyun ve sanat atölyeleri yapıldı.

Etkinlik alanında Mustafa Kemal Atatürk'ün makam aracının birebir benzeri 55 TC 008 plakalı otomobil de sergilendi. Otomobile yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

# İstanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # Ali Yerlikaya # ekrem imamoğlu