İzmir Uzundere 11 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 yıldır tamamlayamadığı Uzundere Kentsel Dönüşüm Proje'nin 3. ve 4. etabında ev satışları başladı. Ancak daha dönüşecek yapılar dahi yıkılmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 yıldır tamamlayamadığı Uzundere Kentsel Dönüşüm Proje'nin 3. ve 4. etabında ev satışları başladı. Ancak daha dönüşecek yapılar dahi yıkılmadı. Projenin ne zaman başlayacağı da belirsiz ancak satışı yapan belediye denetimindeki kooperatif 33 ayda ev teslimi yapılacağını taahhüd ediyor. Bölge haklı ise 11 yıldır bekliyor.

CHP'nin "Türkiye'ye örnek kentsel dönüşüm" olarak sunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 11 yıldır tamamlanmadı. Uzundere'de filmlere konu olacak olaylar dizisi yaşanıyor. Yılan hiyayesine dönen bölgede döneşecek binalar daha yıkılmadan konut satışı yapılıyor.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları Sözcüsü Eray Uslu son durumu Ulusal Kanal’a anlattı.

Uzundereliler 11 yıldır depreme dayanıklı yeni evlerini bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin denetiminde kurulan vyapı kooperatifi ise kentsel dönüşümü 33 ayda biteceğini tahhüd ediyor. Eray Uslu ise temelin ne zaman atılacağının bile belli olmadıına dikkat çekiyor.

CHP'li belediye ihaleye çıktı ancak hiçbir müteahhit ihaleye girdmedi. Başkan Tunç Soyer de kentsel dönüşüm işini Belediye şirketi İZBETON'a devretti. Ancak İZBETON da yapamadı. Belediye denetiminde yapı kooperatif kuruldu. Vatandaşın 11 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği kat mülkiyetli imarlı arsalar “New Town” adıyla satılıyor.

Projenin ilk iki etabı Aziz Kocaoğlu döneminde 8 kat olarak tamamlandı. Kalan 2 etap da 13 ve 15 kat olarak pazarlanıyor.

10 yıl önce 33 bin konutu dönüştüreceğini açıklayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar sadece bin 200 konutu yapabildi.

# izmir # uzundere # kentsel dönüşüm