İzmir'de Hülya öldü tuvaletler geldi:32 durağa 10 tuvalet

Hülya Onaylı öldü, tuvaletler geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır işlettiği tramvay hattında güvenlik görevlileri için tuvalet yapmadı 40 yaşındaki güvenlik görevlisi Hülya Onaylı da 20 Eylül'de tuvaletini yapmak için yolun karşısına geçerken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Güvenlik görevlisi Hülya Onaylı, 20 Eylül'de çalıştığı İzmir Tramvayı durağında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Hülya Onaylı'nın ölümüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik görevlilerinin kullanması için tramvay duraklarına tuvalet koymadığı ortaya çıktı.

40 yaşında ve 2 çocuk sahibi Hülya Onaylı'nın ölümüyle belediye harekete geçti. Tramvay duraklarına seyyar tuvalet geldi.

İzmir’de Konak ve Karşıyaka adıyla iki tramvay hattı var. Bu hatların hiç birinde tuvalet yoktu. Güvenlik görevlileri de ihtiyaçlarını gidermek için belediyeden tuvalet talep etti. Ancak Metro A.Ş. yönetimi güvenlik görevlilerine durak yakınlarındaki esnafa yönlendirdi.

Hülya Onaylı da tam bunu yaparken trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Onaylı’nın vefatının ardından Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi duraklara seyyar tuvalet koydu.

32 duraktan sadece 10'una seyyar tuvalet koydu. Bunlardan biri de güvenlik Hülya Onaylı’nın vefat ettiği Köprü Durağı oldu. Tuvaletlerin sadece Onaylı’nın vefat ettiği Konak tramvayına konulması da dikkat çekti.

Tuvaletler şu an kullanılamıyor. Konumları nedeniyle tuvaletler, iş güvenliği riskini de barındırıyor. Kiminin kapısı ağaca açılırken kimine ulaşmak için tren raylarından yürümek gerekiyor.

# İzmir # Hülya Onaylı # izmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi