Kars'ta ekmeğin sofraya uzanan yolculuğu

Kars'ta kadınlar, ekmeğin tarladan sofraya uzanan yolculuğunda büyük emek harcıyor. Kadınlar geleneksel ekmek pişirme yönetiminin daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu söylüyor...

Kars'ta kadınlar, ekmeğin tarladan sofraya uzanan yolculuğunda büyük emek harcıyor. Kadınlar geleneksel ekmek pişirme yönetiminin daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu söylüyor...

Kuyucuk köyünde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen kadınlar, hummalı bir şekilde çalışmalara başlıyor.

Kadınlar, önce mayaladıkları hamuru küçük parçalara bölerek hazırlıkları yapıyor.

Hamur topaklarını bitirdikten sonra tandırları yakarak ekmek pişirmeye hazır hale getiriyor.

Hamurun istenen kıvama, tandırın yeterli ısıya ulaşmasıyla ekmek pişiren kadınlar, evlerinin ekmek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Doğal yollara yapılan ekmeğin daha lezzetli olduğunu söyleyen kadınlar, geleneksel yöntemi geleceğe taşımak istiyor.

# kars