Kayseri Erciyes'te suni kar yağdırıldı

İç Anadolu'nun 3 bin 917 rakımlı en yüksek dağı olan Erciyes'te, yetersiz yağış nedeniyle kayak pistleri için saatte 8 bin 750 metreküp suni kar üretiliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince uygulamaya konulan Erciyes Master Planı kapsamında yapılan yatırımlarla uluslararası standartlarda kayak merkezi haline gelen Erciyes'te, mevsiminde yeterince yağmayan karın suni olarak üretilmesi için farklı metotlar uygulanıyor.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan kayak merkezinde uygun hava koşullarında hem gündüz hem de gece boyu devam eden suni karlama çalışmalarıyla pistler beyaz örtüyle kaplanıyor.

Kurak giden mevsim için yönetimin aldığı kararla Develi, Hacılar, Tekir, Hisarcık gibi bölgelerde 160 karlama makinesi ile yapay kar üretiliyor.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine, son yıllarda küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin neredeyse birer ay kaydığını söyledi.

Cıngı, Erciyes'te 2 bin 200 metrede kayak faaliyetlerine başlandığını, Avrupa'da ise bu rakımın 600-800'e kadar düştüğünü belirtti.

# kayseri # Kayseri Erciyes # suni kar