Yönetim site sakinlerini çileden çıkardı: Vatan Partisi'nden destek geldi

Milyonlarca liralık aidatların toplandığı dev siteler, yönetime gelen şirketlerin rant kapısı oldu. İstanbul Beylikdüzü’ndeki bir sitede, kendilerini profesyonel site yönetim şirketi olarak tanıtan gruplar, kat maliklerini âdeta çileden çıkarıyor.

İstanbul Beylikdüzü’nde binlerce kişinin yaşadığı sitenin yönetiminde olanlar siteyi adeta rant alanına çevirdi.

Aylık 50 milyon lirayı bulan aidat bedellerinin toplandığı bazı sitelerdeki yönetimler, kat maliklerini çileden çıkarıyor.

Hukuka aykırı ceza kesim işlemleri, aidat dışında çıkarılan ek hizmet bedelleri, yolsuzluk ve darba kadar giden durumlar, kat maliklerinin soluğu mahkemelerde almasına sebep oluyor. Ancak davaların uzaması, çözümsüzlüğü de beraberinde getiriyor.

Profesyonel site yönetim şirketleri adı altında yapılanan bazı gruplar, yönetimi ele aldıktan sonra kendi kararlarını uygulamaya başlıyor. Toplanan milyonlarca liranın nerelere harcandığı kat maliklerine bildirilmiyor.

Aidat dışında akla gelmeyecek nedenlerle ceza keserek para toplayan bazı site yönetimlerinde tehdit ve darba kadar giden durumlar yaşanıyor.

Sitede yaşayan vatandaşlar, site bahçesinde eylem yaparak yönetimi protesto etti. Vatan Partisi yöneticileri de vatandaşların eylemine katılarak sorunlarını dinledi, eyleme destek verdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# İstanbul # beylikdüzü # site yöneticileri # vatan partisi