New York Times'tan dikkat çeken analiz: ''Türk Rus işbirliğinde terörle mücadelede güven ön çıktı'

ABD'li The New York Times gazetesinde Türkiye ve Rusya'nın her alanda güçlendirdiği işbirliğini içeren bir makale kaleme alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rus Lider Putin ile yakınlaşmasının en önemli nedeni terörle mücadelede Rusya’ya güvenmesi olarak ortaya kondu.

Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliği her alanda güçleniyor. 2 ülke arasında önemli projelere imza atılıyor. O projelerden biri de dünyanın yakından takip ettiği Akkuyu Nükleer Santrali...

ABD'li The New York Times gazetesinde 2 ülke arasındaki yakınlaşmayı içeren bir makale kaleme alındı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rus Lider Vladimir Putin ile yakınlaşmasının en önemli nedeni terörle mücadelede Rusya’ya güvenmesi olarak ortaya konuldu.

Rusya'nın Ukrayna operasyonu sonrası Avrupa ülkelerinin Rus petrol ve doğalgazına olan bağımlılıklarını azaltmak için harekete geçip fiyat artışlarına ve olası kıtlıklara katlandığı ifade edildi. Türkiye’nin Rusya ile olan enerji bağlarını derinleştirdiğine işaret edildi.

Makalede, Türkiye’nin Rusya’nın operasyonunu kınamakla birlikte “zor zamanda mali can simidi olan Rusya’yı uzaklaştırmamaya dikkat ettiği” belirtildi.

Türkiye’nin Rusya karşıtı ambargoya katılmayarak çok indirimli şekilde ham petrol alabildiği kaydedilen makalede bunun Türk ekonomisine çok ciddi bir yarar sağladığı kaydedildi.

Türkiye’nin Rusya’yla iş birliğine yönelmesindeki en önemli neden olarak Suriye’de PKK/YPG gibi ayrılıkçı terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelede Rusya’nın desteği olduğuna dikkat çekti. Erdoğan'ın Kürt ayrılıkçılığını bastırma konusunda Rusya’ya güvendiği ifade edildi.

# the new york times # rusya # Putin # tayyip erdoğan