AP milletvekilinden PKK'nın kimyasal yalanına destek

Türk Ordusu’nu hedef alan kimyasal silah iftirası, Avrupa Parlamentosu'na taşındı. PKK yanlısı söylemleriyle tanınan Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikolaj Villumsen, kimyasal silah iddialarının araştırılması için resmi görevlendirme yapılmasını istedi.

Türkiye'den kaçan PKK ve FETÖ teröristlerinin sığınağı Avrupa, Türkiye'ye karşı bir kez daha yalana sarıldı. Türk Ordusunu hedef alan kimyasal silah iftirası, Avrupa Parlamentosuna taşındı.

PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Avrupa Parlamentosu vekili Nikolaj Villumsen, kimyasal silah iddialarının araştırılması için resmi görevlendirme istedi.

Villumsen da iddiasını, tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gibi ‘Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler’ örgütünün raporuna dayandırdı. 20 Ekim’de Avrupa Parlamentosu’na verdiği soru önergesinde, “Kuzey Irak'taki Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin olası ihlallerine ilişkin bağımsız bir soruşturmaya acilen ihtiyaç duyulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Danimarkalı vekil önergesinde PKK’lı teröristleri, “Kürt savaşçılar” olarak niteledi. “Avrupa Birliği'ne başvuran bir ülkenin kimyasal silah kullanmasının olası sonuçları nelerdir?” diye sordu.

Nikolaj Villumsen, Türkiye’yi ilk kez hedef almıyor. Villiumsen’in Kızıl Yeşiller olarak da bilinen partisi, PKK uzantısı HDP’yi kardeş parti ilan etmişti. Villiumsen da bir çok kez cezaevindeki HDP’lilerin serbest bırakılmasını istemişti.

HDP ve terör uzantılarına açık destek veren Kızıl Yeşiller’in bünyesinde Kürdistanla Dayanışma Grubu adı altında bir yapılanma da bulunuyor. PKK’nın Avrupa’daki tüm eylemlerinde başta Nikolaj Villumsen olmak üzere partinin milletvekilleri de yer alıyor.

Nikolaj Villumsen, 2014 yılında PKK’nın Suriye kolu YPG için parti içinde topladıkları 53 bin 500 kronu, Kopenhag’da Salih Müslim’e teslim etmişti. Villumsen, “Avrupa ve tüm dünyadaki demokratik güçlere, Kürtlerin, Suriye'nin kuzeyi ve Kobani'nin yardıma ihtiyacı olduğu mesajını açık bir şekilde gönderiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Türk Ordusunu hedef alan dayanak gösterilen raporu ise, “Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler” örgütünün İsviçre temsilcisi Josef Savary, Almanya temsilcisi Jan Van Aken ile birlikte yazdı. Savary, Kasım 2021’de Avrupa’da yürütülen “Öcalan’a Özgürlük” kampanyasına etkin katılan isimlerden biriydi..

Savary, üzerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının basılı olduğu tişört ile poz vermişti. Öcalan’ı Nelson Mandela’ya benzeten Savary, “O nasıl Güney Afrika’nın çözüm anahtarıysa Öcalan da Ortadoğu’nun çözüm anahtarı olacaktır.” İfadelerini kullanmıştı.

# pkk # kimyasal silah # Şebnem Korur Fincancı