Dışişleri'nden Myanmar'a 'seyahat' uyarısı

Dışişleri Bakanlığı zorunlu haller dışında Myanmar'a seyahat edilmemesini tavsiye etti. Bakanlık konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Acil durum için ulaşılması gereken makam ve iletişim numaralarını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Myanmar'da iş verme vaadiyle kandırılma durumlarının sıklaştığını açıkladı, uyarıda bulundu. Bakanlık, zorunlu haller dışında Myanmar'a seyahat etmekten kaçınılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

- Vatandaşlarımızın Myanmar’ın sınır bölgelerindeki bazı kişi veya gruplarca internet üzerinden iş verme vaadiyle kandırıldığı, yasadışı yollarla Myanmar’a sokularak alıkonulduğu ve fidye talebinde bulunulduğu durumlarla son dönemde sıklıkla karşılaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür iş ilanlarına itibar etmemeleri, olası iş tekliflerini kabul etmeden önce şirketler hakkında detaylı araştırma yapmaları ve ihtiyaç halinde Nepido ve ilgili komşu ülkelerdeki Büyükelçiliklerimizle temas etmeleri önem taşımaktadır.

Myanmar’da devam eden olağanüstü halin, çatışmaların ve protestoların devam ettiği kaydedildi. İhtiyaç halinde Nepido Büyükelçiliğiyle iletişime geçmeleri için gerekli irtibat bilgileri paylaşıldı.

# Mynmar