Erdoğan'dan Avaza zirvesi öncesi önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları 1'inci Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'da açıklama yaptı. Erdoğan, Antalya'daki selden sonraki son durum, Avaza Zirvesi, kara harekatı ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları 1'inci Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'da açıklama yaptı. Erdoğan, Antalya'daki selden sonraki son durum, Avaza Zirvesi, kara harekatı ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu:

- Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. KOSGEB'den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Toplam 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir.
- Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkil edecektir.
- Bu işin adresi bu işin tarihi verilmez fakat Soçi mutabakatında sayın Putin ile vardığımız hedefler belli onu kendisine tekrar hatırlattım hedefimiz özellikleri sınırdan güneye mallum bizim 30 km derinlikte bir hedefimiz var zira  buralardan ülkemiz adeta teröristlerin tehdidi altında kalıyor son zamanlarda bu ciddi anlamda çoğaldı bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil yani dost Rusyayla birlikte buradaki atacağımız adımlar dan birlikte beraber karar ve belki de uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri de istedik ve bu konuda asla taviz veremeyiz çünkü terör tehdidi altında olan ülkemdir ülkemin terör tehdidi altında olmaması için de kimseden herhalde izin alacak değiliz.
Öncelikle EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar inşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023 e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.
# Azerbaycan # türkmenistan # kara harekatı # Emeklilikte yaşa takılanlar