ABD'nin Doğu Akdeniz ve Ege planı ne?

Yeşim Eryılmaz'ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa, ABD'nin Yunanistan üzerinden yaptığı kışkırtmayı yorumladı. Tayfun Füzesi ile ilgili de bilgi aktaran İhsan Sefa, savunma sanayindeki gelişmelerin Yunanistan'ı korkuttuğunu söyledi.

Emekli Albay İhsan Sefa, Doğu Akdeniz ve Ege adalarında yaşanan krizi değerlendirdi. Sefa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan açıklaması üzerine Tayfun Balistik Füzesi ile ilgili şunları söyledi:

"Tayfun füzesi  balistik füzedir. Özellikleri ise yerden ateşlenip atmosferi geçer atmosfer üzerinden ve yüksek bir hızla dikine hedefe giden füzelerdir. Bunların hızı ses hızının 8-10 katına çıktığı kadardır. Bizim füzemiz ortalama 4 civardır. Bu füzenin önlenmesi çok zor. NATO‘nun Avrupa’yı İran’a karşı koruma diye koydukları bir radar sistemi var. Bir tek o onları izleyebiliyor. Bunun dışında füzeleri izleyen Yunanistan’ın bir radar sistemi yok."

 İhsan Sefa Savunma Sanayi'nin çok önemli olduğunu vurguladı ve devam etti:

"Tayfun Füzesi Türkiye’den Ege sahillerine yakın bir bölgeden İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir gibi yerden bırak Atina’yı, Atina’daki Yunan karargahını vurur. Tabi korkacaklar, akılları başlarına gelsin. Savunma Sanayi’ndeki gelişmeleri saymakla bitmez. Bütün bunlar Yunanistan’ın uykularını kaçırıyor. Eğer savunma sanayi bugünkü haline gelmeseydi Yunanistan Türkiye’ye bugün çoktan saldırmıştı. Şuan da emperyalist güçlerde korkuyor. Yapılacak çatışmada büyük kayıp olacağını, Türkiye’nin kolay lokma olmadığını biliyorlar."
# Gün Ortası # ege adaları # doğu akdeniz # abd # abd yunanistan # abd türkiye # Yunanistan tatbikat