Kılıçdaroğlu Türkiye karşıtı ismi ağırladı: Raportör İmamoğlu'na sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’u Meclis’te ağırladı. Amor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sahip çıktı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Ankara’da Türkiye karşıtı açıklamalar yaptı. Amor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP grup toplantısına katıldığı gün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun misafiri oldu.

Kılıçdaroğlu, Amor ve beraberindeki heyeti Meclis’te kabul etti. Kılıçdaroğlu'na görüşmede, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre Avrupa Parlamentosu Raportörü, Kılıçdaroğlu’na İmamoğlu kararını gözlemlemeye devam ettiklerini söyledi. “Raporumuza bunu yansıtacağımı düşünüyorum” diyen Amor, İmamoğlu kararının hiçbir şekilde kabul edilebilir bir tarafı olmadığını kaydetti. Amor, Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin hızlı bir şekilde geriye gittiğini de söyledi.

Nacho Sanchez Amor, Ankara’daki temaslarının ardından Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nda bir basın toplantısı düzenledi. Amor, toplantıda “İmamoğlu da son davayla birlikte bir nevi siyasi rehine olmuştur” ifadelerini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” demenin suç teşkil edebilecek bir şey olmadığını da iddia etti.

AP Raportörü Amor, HDP’ye kapatma davasını da hedef aldı. “Bu tür davalar, bu tür kararlar Türkiye’nin uluslararası imajına da zarar veriyor” diyen Amor, muhteşem askeri ürünler üreterek bu imajın düzeltilemeyeceğini söyledi.

Amor, Osman Kavala ve terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasına tepki gösterdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türkiye’de uygulanmadığını da savundu.

Amor, AP’nin Türkiye raporu için izleme ziyaretinde bulunduğunu da sözlerine ekledi. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faruk Kaymakcı, 6’lı masanın diğer ortakları ve PKK’nın yasal uzantısı HDP ile de görüştüğünü aktardı. Amor’un görüştüğü kişiler arasında Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı ve AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş da yer aldı.

# osman kavala # selahattin demirtaş # hdp # ekrem imamoğlu # chp