Mehmetçik, "Ateş Serbest"te hedefleri tam isabetle vurdu

Türk Ordusunun ateş gücü Ateş Serbest 2022 tatbikatıyla sergilendi. Tatbikatta savaş uçakları, taarruz helikopterleri, obüsler, kamikaze drone ve füzelerin yer aldığı 39 silah ve silah sistemi görev aldı.

Mehmetçik, hedefleri tam isabetle vurdu. Dosta düşmana Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ateş gücünü gösterildi. Tatbikatı aralarında Yunanistan, Ukrayna, Rusya ve ABD'nin de yer aldığı çok sayıda ülkenin askeri ataşesi izledi.

“Ateş Serbest- 2022" tatbikatında belirlenen hedefler, aralarında milli imkânlarla üretilen silah sistemleriyle tam isabet vurularak imha edildi. Tatbikatta; Fırtına Obüsleri, Kargu kamikaze drone, Cirit ve L-UMTAS füzeleri ile F-16 savaş uçakları ve Atak helikopterlerinin katıldı. Toplam 39 silah ve silah sisteminin görev aldığı tatbikat “Ateşin gücü” sloganıyla icra edildi.

Tatbikatın amacı; TSK'nın ateş gücünü göstererek caydırıcılık sağlamak, envanterindeki silahların hedefteki etkisini göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek olarak açıklandı. Müşterek faaliyete, Kuvvet Komutanlıkları ve Özel Kuvvetler Komutanlığından 825 personel katıldı.

Ateş Serbest Tatbikatı’nın seçkin gözlemci gününü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ile birlikte izledi.

Yurt içi ve dışındaki başarılı harekâtlarda etkin olarak kullanılan yerli üretim milli piyade tüfeği atışlar yapıldı. Ardından yine yerli üretim olan KNT-76 ve Bora-12 tüfekleri ile keskin nişancı timleri “tek atış tek vuruş” sloganı ile 600 metre ile 1 kilometre uzaktaki cam hedefleri tam isabet vurdu.

Tatbikatta hareket halindeki tank takımı, önce duran, ardından hareketli hedefleri ateş altına aldı. Sonrasında ise zırhlı muharebe araçlarındaki toplar hedefleri vurdu. Hedeflerin tam isabetle imha edildiği atışları, tanksavar atışları izledi. Faaliyet kapsamında ilk defa zırhlı tanksavar aracı üzerinden Cirit füzesi atıldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının kullandığı "Kargu kamikaze drone" ile belirlenen hedefe saldırı düzenlendi. Havan ve obüs bataryalarının hedef bölgelerini ateş altına almasının ardından faaliyette, "Dünyanın en iyi kundağı motorlu obüslerinden" olarak nitelendirilen yerli üretim Fırtına obüsleri "hedefte zaman" anlayışı ile hedefleri tam isabetle vurdu.

Ankara Polatlı’daki General Nahit Şenoğlu Atış ve Tatbikat Bölgesi'ndeki faaliyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi ile 422 subay ve astsubay temel kursiyerinin yanı sıra 512 askeri öğrenci de takip etti.

milli savunma bakanı hulusi akar tatbikat