Siyasi partilerin 29 Ekim mesajları: Kim, ne yayınladı?

Cumhuriyet'in 99. yılında siyasi parti liderleri de mesaj yayınladı. Güçlü Cumhuriyet ve üreten milletin ayak seslerinin duyulduğunu ifade eden Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Cumhuriyetin yeni bir devrimle tamamlanacağı tarihsel sürecin içinde olunduğunu vurguladı.

"DEVRİMİN 102. YILINDAYIZ"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını paylaştı. Perinçek, Cumhuriyet'in 100. yılına girerken güçlü Cumhuriyet ve üreten milletin ayak seslerinin duyulduğunu belirtti:

- Cumhuriyetimiz, ilan edilişinin 100. yılına giriyor. Aslında Cumhuriyetimizi 23 Nisan 1920 tarihinde Meclis’i Büyük Devrimci Atatürk önderliğinde Ankara’da topladığımız gün fiilen kurmuştuk. Bu durumda Devrimin 102. yılındayız

"TARİHSEL SÜREÇTEYİZ"

"Tarihsel bir sürecin içindeyiz" diyen Perinçek, Türkiye'nin üretim devriminin eşiğinde olduğunu vurguladı:

- Sayılardaki devrimlerle hayattaki devrimlerin birbirine ayak uydurduğu az görülür. Cumhuriyetin ilanının yüzüncü yılında, Cumhuriyeti yeni bir devrimle tamamlayacağımız tarihsel süreçteyiz. Türkiye, Atatürk Devriminden sonra ilk kez yeni bir devrimin hesaplaşma yılına girmektedir. 19. Yüzyılın ikinci yarısında başlayan Milli Demokratik Devrimimiz, bir Üretim Devrimiyle taçlanmanın eşiğindedir. Duyulan ayak sesleri, Güçlü Cumhuriyet ve Üreten Milletin ayak sesleridir.

 

"ÜRETİCİ BAŞ TACIDIR"


Güçlü devlet vurgusu da yapan Vatan Partisi Lideri, üretenlerin yönetime geçeceğine işaret etti:

- Güçlü Devlet, Üreten Milletin kurucusu ve yöneticisi olacaktır. Güçlü Devlet, köylerden ve mahallelerden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar halka dayanan, halkın yönettiği devlettir. Üretenler, memleketin hakiki efendisi olarak yönetimin başına geçecektir. Üretici baş tacıdır.

"ÜRETEN MİLLET İÇİN İKTİDARA!"

1980 sonrasında “Dünya Ekonomisiyle Bütünleşme” adı verilen programla kurulan sistemin sonuna gelindiğini kaydeden Perinçek, Türkiye'nin Atlantik sisteminden de koptuğuna dikkat çekti. Vatan Partisi Lideri, Cumhuriyet'in 100. yılının tarihi bir zaferle kutlanacağını ifade etti:

- Görevimiz, Cumhuriyetimizi kesin hedefine ulaştırmaktır. Yolumuz bellidir: Güçlü Devlet, Üreten Millet için İktidara! Cumhuriyetimizin tarihî sloganını Büyük Devrimci Önderimiz belirlemiştir: Üretenler Milletin hakiki efendisidir. Halkın iktidarı, üretenlerin iktidarıdır. Tam bağımsız Türkiye, üretenlerin yönettiği Türkiye’dir. Bu gerçekler ışığında Cumhuriyetin 100. Yılında önümüze koyduğumuz yönetimin adı, Üreticilerin Millî Hükümetidir. 100. yılında Cumhuriyet bayrağını Ankara Kalesi’nin burçlarına Üreticilerin Millî Hükümetini kurarak dikeceğiz.

 "TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR ŞAHESER"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını kurtarmak isteyen milletin ruhundan doğan bir şaheser olduğunu vurguladı:

- Türkiye Cumhuriyeti, şehit kanlarıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz fedakarlıklarla vücut bulmuş, bu haliyle sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mesaj paylaştı. "Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Doğum günün kutlu olsun Türkiye." ifadelerini kullandı.

# vatan partisi # chp # mhp # 29 ekim cumhuriyet bayramı