TOKİ sakinleri deprem gecesini anlattı

TOKİ’nin deprem bölgesinde yaklaşık 134 bin konutu, iki büyük sarsıntıdan zarar görmeden çıktı. TOKİ konutlarının sakinleri, deprem gecesi yaşadıklarını anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 ilde büyük yıkımlar yaşanırken bölgede devlet eliyle yapılan konutların ayakta kalması dikkat çekti.

Adana'nın Seyhan ilçesinde 2008'de yaptırılan 730 konuttan birinde ailesiyle yaşayan TOKİ konutlarının sakinleri, deprem sırasında yaşadıklarını anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır ailesiyle Seyhan -Yeşiloba Mahallesi'ndeki toplu konutlarda yaşayan Tarık Yavuz, depremlerden hemen sonra binalarda kontrollerin yapıldığını ve oturulabilir raporu verildiğini anlattı.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 1053 dairelik toplu konutun sakinlerinden Cemil Çengel, deprem gecesi yaşadıklarını "Ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım" sözleriyle tarif etti.

Osmaniye Vatan Mahallesi’ndeki TOKİ sitesinde de vatandaşlar konutlarında ciddi bir hasarın tespit edilmediğini belirtti.

TOKİ eliyle yapılan binalarda, zemin etüdünden başlayarak, deprem yönetmeliği dahil yürürlükteki tüm ilgili yasa ve yönetmeliklere göre projelendirme yapılıyor. İnşaatlar da bu projeler doğrultusunda yapım tekniklerine uygun şekilde ilerliyor. Binalarda, "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi depreme karşı çözümlerle yapıda oluşacak olası hasar en aza indirilmeye çalışılıyor.

# toki # deprem