Yeni yargı paketinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı: 2 yılın altındaki suçlarda değişiklik geliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın duyurduğu yeni yargı paketinin ana hatları ortaya çıkmaya başladı. Hazırlanan teklifle suç işleyen birisi, bir gün bile olsa hapse girecek.

AK Parti, yeni yargı paketinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeni yargı paketinin ana hatları ortaya çıkmaya başladı. AK Parti hukukçularının yeni sistem için Avrupa örneklerini taradığı öğrenildi. Türkiye gazetesinin haberine göre Avrupa Birliği ülkelerindeki “Rehabilitasyon” sistemi Türkiye’de de uygulanacak.

Yargı paketiyle erteleme veya denetimli serbestlik kuralları yeniden belirlenecek. Suç işleyen birisi, bir gün bile olsa hapse girecek.

Edinilen bilgiye göre iki yılın altındaki bazı suçlar erteleme kapsamından çıkarılacak. Yeni infaz hesaplaması ile suçlu belli bir süre için hapiste kalacak. Cezasının bir bölümü için de Avrupa’daki kamu hizmetinde çalıştırma gibi yöntemler devreye sokulacak.

AK Parti kaynakları “Adamın kafasını gözünü yarıyor. Ama ceza alsa bile hapis yatmıyor” ifadelerini kullandı. Bir yılın altındaki cezaların infazının yarı oranında uygulandığını söyleyen kaynaklar, “Altı ay hapis cezası var ama yatmıyor ki, erteleme kapsamına giriyor” dedi.

AK Parti kaynakları, yapılacak düzenleme ile suçluların, cezasının gerekirse iki ayını en azından hapiste geçirmesini istediklerini kaydetti. “Gerekirse memuriyetten olsun. Yani bu cezasızlık algısını ortadan kaldırmamız lazım” ifadeleri kullanıldı.

AK Parti kaynakları, özellikle hırsızlık dolandırıcılık, hakaret, tehdit, trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi suçlarda bir gün bile olsa hapis cezası olması gerektiğini de belirtti. Kaynaklar, “Her suçun bir gün bile olsa yatarı olması lazım. Bazı haklarının kısıtlanması lazım” sözlerini kaydetti.

# ak parti # yargı paketi # bekir bozdağ