Nasreddin Hoca beyaz perdede

Anadolu’nun sözlü anlatı geleneğinin en önemli kahramanlarından Nasreddin Hoca'nın serüvenleri, beyaz perdeye taşındı. 3 boyutlu animasyon olarak seyirciyle buluşan Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu, çocuklara, dostluk, arkadaşlık ve iş birliğinin önemini anlatıyor.

Anadolu’nun sözlü anlatı geleneğinin en önemli kahramanlarından Nasreddin Hoca'nın serüvenleri, beyaz perdeye taşındı. 3 boyutlu animasyon olarak seyirciyle buluşan Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu, çocuklara, dostluk, arkadaşlık ve iş birliğinin önemini anlatıyor. Filme ilk iki gün ailelerin ilgisi yoğun oldu...

Kıssadan hisse hikayeleri ve hicivleri ile 13. yüzyıldan bugüne, Anadolu'nun en sevilen kahramanlarından oldu Nasreddin Hoca… O’nun nesilden nesile aktarılan özlü sözlü hikayeleri beyaz perdeye taşındı.

'Nasreddin Hoca olmadan dünya nasıl olurdu?' düşüncesinden yola çıkarak hazırlanan Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu filmi, 9 Aralık’ta seyirciyle buluştu.

Uzun ve titiz bir hazırlık süreci sonunda tamamlanan üç boyutlu animasyon türündeki film; dostluk,

Nurullah Yenihan ve Naser Merati’nin yönetmenliğini üstlendiği filmin, senaryosunu Ayşe Banu Başarıcı kaleme aldı. Filmin eğlenceli müziklerini ise Murat Dalkılıç ve Burak Çambel hazırladı.

# Nasreddin Hoca