Erdoğan'dan TSK'yı hedef alan Kılıçdaroğlu'na tepki: "Önce haddini bil"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2023 seçim tarihini açıkladı. Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı, 6’lı masadaki genel başkanların Türk ordusunu, savunma sanayideki atılımları hedef alan sözlerine de tek tek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. İşte bu sözlerle seçim tarihini duyurdu:

- Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı.Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecektir.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk ordusunu hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi:

- Bizim bildiğimiz bir ülkenin orudusuna savunama sanayisine bunları kendisine tehdit olanlar saldırır. Mesela yunanistan'ın ...yersiz bulmakla birlikte anlıyoruz. PKK'nın bu konudaki feryatlarının sebebi yerindedir. Savunma Bakanımıza ve kuvvet komutanlarımıza hakaret edecek çapta değilsin, önce haddini bil. Hukuk karşısında da hesabını verecekler.

Türkiye’nin savunma sanayideki milli atılımlarından rahatsızlık duyan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a da yanıt verdi Erdoğan. Bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na geldi:

- Bu ahlaksız çıkmış hala 'Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış' Yahu sen rekabet nedir bilir misin ya sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı. Yanında bir tanesi daha var aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler, bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun başka bir örneği yok. O vakıftaki yöneticiler acaba bunu nasıl izah edeceksiniz?

Erdoğan’ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu sözlerine de yanıtı gecikmedi:

- Şimdi çok açık bir şey söylüyorum; siz ortağınızla birlikte LGBT'cilerle beraber yürüyebilirsiniz. Bizim onlarla da işimiz yok.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# tayyip erdoğan # kemal kılıçdaroğlu # ali babacan # Ahmet Davutoğlu