HÜDAPAR seçim beyannamesini açıkladı: 6284 ve karma eğitimi hedef aldı

AK Parti listelerinden seçimlere giren Hüda Par seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadeleyi içeren 6284 Sayılı Kanun hedef alındı. Hüda Par, Meclise girmesi halinde 6284'ü değiştireceğini ve süresiz nafakaya son vereceğini vaat etti.

Kadını koruyan kanunu hedef aldı, karma eğitime karşı çıktı.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AK Parti milletvekili aday listesinde yer alan Hüda Par, seçim beyannamesini açıkladı. Açıklamayı Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin yaptı.

Hüda Par'ın neden Meclis'te olması gerektiğine ilişkin ifadelerin yer aldığı maddelerde Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadeleyi içeren 6284 Sayılı Kanun hedef alındı:

- Yuvaları dağıtan evlilik dışı ilişkilerin, nikâhsız birlikteliklerin ve zinanın yeniden suç sayılması için, sapıklığın propagandasının suç kapsamına alınarak yeni nesillerin zararlı akımlardan korunması için, 6284 Sayılı Kanun’un değiştirilmesi ve süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi için, Evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emekli maaşı bağlanması için Hüda Par Meclis'te olmalıdır.

Hüda Par, karma eğitim modeline de karşı çıktı. Beyannamenin yazılı metninde karma eğitime son verilmesini isteyen Hüda Par, sözlü açıklama sırasında "Karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması için" cümlesini okumadı:

- Yeni nesillere bilgi ve becerinin yanında ahlak eğitiminin de verilmesi için, Dinamik ve üretken bir mesleki eğitim sistemine geçilmesi için Hüda Par Meclis'te olmalıdır.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# hüda par