İşte Kılıçdaroğlu'nun küçümsediği "Orta Doğu Paşaları"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türk ordusuna düşmanlığını ilan etti. Kılıçdaroğlu, Türk subaylarına atıfla "elinizde cepheden kaçan Orta Doğu askerleri kalır" dedi. Peki Kılıçdaroğlu'nun "Orta Doğu askerleri" diyerek küçümsediği o askerler, komutanlar kimler?

HABER: SEZER ÖZSEVEN

"Orta Doğu askerleri" dedi, firar ederler diyerek küçümsedi... Kılıçdaroğlu, ABD'den aldığı görevle Türk ordusuna düşmanlığını ilan etti.

Peki Kılıçdaroğlu'nun "Orta Doğu askerleri" diyerek küçümsediği o generaller kimler?

Batıcıların kendilerini merkeze alarak "Orta Doğu" diyerek adlandırdığı Batı Asya toprakları, binlerce yıl boyunca kahramanlık coğrafyası olmuştur. Batı Asya coğrafyası, hem büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış hem de bağrından büyük askeri dehalar çıkarmıştır.


KARTACALI HANNİBAL


Roma'yı dize getiren komutan. Kartacalı Hannibal. Arkasına taktığı Afrika filleriyle Roma topraklarına giren, "Ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol yapacağız diyerek" Alpleri aşan Hannibal, tarihin en büyük askeri dehalarından biri olarak bilinir. Hannibal'ın Roma'yı dize getiren bazı savaş stratejileri, ölümünden binlerce yıl sonra Atatürk tarafından da kullanılmıştır. Kuzey Afrika kökenli olan Hannibal'ın ünü tüm Batı Asya coğrafyasına yayılmıştır.


HALİD BİN VELİD


İslam ordularının en büyük komutanlarından biri olarak tarihe geçen Halid Bin Velid, başarılarıyla dünya askerlik tarihine adını yazdırmıştır. Halid Bin Velid'in ismi, müslüman olmadan önce Uhud Savaşı'nda müslümanlara karşı aldığı zaferle duyulmuştur. Halid Bin Velid, müslüman olduktan sonra bu sefer de İslam ordularının Bizans ve Sasani'lere karşı aldığı zaferlerle tanınmış, Irak ve İran'ı kısa sürede İslam devletine bağlamıştır. Velid, yüzü aşkın savaşta hiçbir yenilgiye uğramamış nadir komutanlardan biridir.


SELAHADDİN EYYUBİ


12. yüzyılda Haçlıların korkulu rüyası olan Selahaddin Eyyübi, Kudüs'ü Hristiyan egemenliğinden kurtararak müslüman dünyasına katmıştır. Eyyübi, Arap ve Türk tarihinde önemli bir figür haline gelmiş ve yüzyıllar boyunca bu topraklarda Batı istilasına karşı direnişin sembolü olmuştur.


TİMUR


Cengiz Han soyundan gelmiyordu ama Emir sıfatıyla Cengiz Han'ın devlet mirasını sahiplendi. Savaşta aldığı bir yarayla ayağı topal kaldı ama bu da onun cihan imparatoru hayallerinin önünde engel değildi. Türk tarihinin en büyük komutanlarından biri olarak kabul edilen Timur, Batı'da Osmanlı'ya, Doğu'da Çin'e kadar uzanmıştır. Uyguladığı dahiyane taktiklerle yükseliş dönemindeki Osmanlı'nın fetret devrine girmesine sebep olmuştur.


CEZZAR AHMET PAŞA


Dünyanın hayranlıkla baktığı Napolyon'u dize getiren Osmanlı Paşa'sı... Napolyon ona yenildikten sonra Doğu hayallerinden vazgeçti. Mısırlı Cezzar Ahmed Paşa, tarihe Napolyon'u Mısır çöllerine gömen komutan olarak geçmiştir. Akka'da, dünyanın en modern ordularından biri olarak kabul edilen Fransız ordusuna karşı yaptığı savunmayla Napolyon'u mağlup eden Ahmet Paşa, Napolyon'un "Akka'da durdurulmasaydım, bütün Doğu’yu ele geçirebilirdim" sözlerini söylemesine sebep olmuştur.


HALİL KUT


Tarihe Kut'ül Amare zaferi olarak geçen büyük zaferin komutanı Halil Kut paşa, İngiliz ordusunu esir alan komutan olarak bilinir. Irak'ın Kut bölgesinde İngilizleri mağlup eden Halil Paşa, İngilizleri en ağır şartları kabul ettirerek teslim almıştır. Bu zafer, Çanakkale Zaferinden sonra İngiliz inadının kırıldığı ikinci büyük zafer olarak tarihe geçmiştir.


MUSTAFA KEMAL PAŞA


Ve son olarak Mustafa Kemal Paşa... Türk Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "bir ortadoğu paşası" olarak kazandığı zaferlerle mazlum milletlerin kahramanı olmuştur. Türkiye'nin Atatürk önderliğinde verdiği mücadele, Batı Asya ülkelerinin bağımsızlık savaşlarının da önünü açmıştır.


İsmini burada sayamadığımız daha nice Batı Asyalı komutan, askerlik tarihine adını demir ve çelikle yazdırmıştır. Kılıçdaroğlu'nun "Orta Doğu askeri" olarak küçümsediği komutanlar, mağlup edilen Batılılar tarafından bile büyük komutanlar olarak kabul edilmiş ve örnek alınmıştır.


Bugün de bu topraklardaki kahramanlık geleneği milli devletlerin orduların yaşamaya devam ediyor.

Türk ordusunun kahraman generalleri ABD'nin piyonlarına karşı...

Suriye'nin kahraman generalleri bölünme planlarına karşı...

İran'ın Kasım Süleymanileri ise İsrail siyonizmine karşı savaşmaya devam ederken, firar edenler ise "orta doğu" paşaları değil, ABD'nin sahte ramboları oluyor...

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# kemal kılıçdaroğlu # Mustafa emal atatürk # orta doğu