Kılıçdaroğlu'nun şimdiki durağı İngiliz finans çevreleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyasi destek için ABD'ye gitmişti. Ardından İngiltere'ye giden Kılıçdaroğlu bu sefer Batı merkezlerinden para istemeye gittiğini duyurdu. Londra’ya temiz fon bulmak için gittiklerini açıkladı.

ABD’den sık sık destek talep eden ve ABD’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de İngiltere’de soluğu aldı.

Londra’da tefecilerin ağzına bakıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, İngiltere’ye temiz yatırım aramak için gittiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Temiz paranın girdiği sokaktan, kirli para hemen kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun için Londra’dayım” dedi.

Bir açıklama da Londra’da Kılıçdaroğlu’nun ekibindeki CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’den geldi:

- Ülkeyi kirli paranın içerisinde boğan bugünün karanlığı yerine genç girişimci ruhun önünü açan ve aydınlık yarınları inşa edecek olan teknolojiyle buluşturacak temiz parayla görüşmeler yapıp yarının geleceğinin aydınlık günlerini inşa etmenin adımlarını attı.

 Kılıçdaroğlu, Londra’dayken KRT TV yayınına da konuk oldu. ABD ziyareti sırasında 8 saat ortadan kaybolmasına gönderme yapan sunucunun sorusuna kızan Kılıçdaroğlu, apar topar yayından ayrıldı.

Seçimlerde aday olacağı konuşulan CHP liderinin icazet turunda 8 saat ortadan kaybolması ve uçak yerine karayolunu tercih etmesi tartışmalara neden olmuştu. CHP lideri, kaybolan 8 saatini "Hamburger yemeye gittik" diyerek geçiştirmişti.

# kemal kılıçdaroğlu # Londra