Vatan Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na sıcak para tepkisi

Vatan Partisi'nden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Temiz para" bulmaya gittiğini söylediği Londra turuyla ilgili değerlendirme geldi.

ABD’nin ardından Londra’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Temiz para” bulacağını öne sürdü. Görüşeceği fonların 5 trilyon doları yönettiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, Londra'da birinci günde Entrepreneur First ve Creator Fund isimli finansal kuruluşlar ile Creative UK ve Alan Turing Enstitüsü isimli iki araştırma kuruluşuna gitti. İkinci gün ise Future Technology In Media, Local Globe VC, Blenheim Chalcot ve Univercity Of The Arts London ile buluştu.

Kılıçdaroğlu, tüm duraklarını kısa videolar halinde yayınladı. Londra heyetinde Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke de yer alıyor.

Kılıçdaroğlu, Londra'da FETÖ'nün yayın organı eski Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman ile de bir araya geldi. Sık sık FETÖ'ye arka çıkan ifadeleriyle tanınan Amberin Zaman, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ile fotoğrafını paylaştı. Zaman, paylaşıma "Sayın ⁦Kılıçdaroğlu⁩ ile Londra’da bir araya gelip sohbet etmek çok yüreklendiriciydi gerçekten. Her şey güzel olacak" notunu düştü.

Londra, uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşlarının merkezi olarak biliniyor. Aydınlık gazetesinin haberine göre, siyasilerin ekonomi gündemli Londra çıkarmaları, sıcak para komisyoncularından para bulma yöntemi olarak yorumlanıyor. Londra ve benzeri merkezlerden edinilen paranın siyasal tavizler karşılığında verildiği belirtiliyor.

”BU DEVİR BİTTİ”

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Prof. Dr. Ercan Enç, Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretini değerlendirdi:

- Eskiden iktidara aday olanlar Amerika’ya, İngiltere’ye koşarlardı ancak bu devir bitti. Atlantik sistemine yamanan değil, oradan uzaklaşan bir Türkiye var. Borç para getirenlerin, sıcak para bulanların yönetebileceği Türkiye devri geçti. Çünkü borçlanma ekonomisinin sonuna gelinmiştir.

 "ÜRETİM DEVRİMİNİ HEDEFLEYENLERİN İKTİDARI VAR"

Prof. Dr. Enç, “Borç batağında debelenenlerin, sıcak para komisyoncularının çantacılığını yapanların, milletin alın terini faizcilere yedirenlerin devri bitti” dedi. Kılıçdaroğlu’nun akıntıya karşı kürek çektiğini söyledi:

- Önümüzde üreten bir Türkiye var. Yani borç batağında debelenenlerin, sıcak para komisyoncularının çantacısı olanların değil üretim devrimini hedefleyenlerin iktidarı var. Kılıçdaroğlu akıntıya karşı kürek çekiyor. Kayığı uçuruma doğru gidiyor. Kendi düşeceği uçuruma Türkiye’yi sürüklemesinin mümkünatı yoktur.
# vatan partisi # kemal kılıçdaroğlu # Londra