ABD'ye sessiz kalan CHP hükümeti suçladı

Dış Politikalardan Sorumlu CHP Genel Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Türkiye’yi hedef alan ABD Dışişleri Bakanlığı raporuna tepki göstermedi. Çeviköz, 15 Temmuz için ''Sözde FETÖ darbesi'' diyen raporda Türkiye’yi suçlayıcı ifadeler ve iddialar kullanılmasının sorumlusunun iktidar olduğunu savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye karşıtı raporuna CHP tepki göstermedi. Hatta, FETÖ ve PKK ile mücadelenin hedef alındığı rapor için hükümet suçlandı.

Dış Politikalardan Sorumlu CHP Genel Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Çeviköz’e 15 Temmuz için ''Sözde FETÖ darbesi'', terörist tutuklular için ''Siyasi tutuklu'' ifadelerini kullanan ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 Türkiye İnsan Hakları Raporu soruldu. Çeviköz, raporda Türkiye’yi suçlayıcı ifadeler ve iddialar kullanılmasının sorumlusunun iktidar olduğunu savundu:

- Eğer raporda Türkiye’yi rahatsız eden ifadeler varsa, bu ifadelerin orada yer almaması için iktidar yeterince ABD’ye meselemizi anlatamamıştır.

ABD ile ilişkilerin iyi olmasını da isteyen Çeviköz, kişiler arasında değil, kurumsal ilişkiler kurulmasını önerdi:

- Bugün F-16’lar ve diğer dosyalara ilişkin sıkıntılar aslında iktidarın ilişkilerini kişisel seviyeye indirmekten kaynaklıdır. Umarız bu da yakında rayına oturur, kurumsal şekilde iki ülke arasındaki ilişkiler devam eder.
# chp # abd # türkiye # fetö # pkk # terörist # meclis # Ünal Çeviköz