''ABD gençlerin bilincine saldırıyor''

Talat Paşa Komitesi, ABD’nin Ermeni soykırımı yalanını eğitim müfredatına almak için hazırlık yapmasına tepki gösterdi. Komite ve bileşenleri adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür ABD’nin nefret suçu işlediğini söyledi. ABD'nin soykırım yalanları ile çocuk ve gençlerin bilincine saldırdığını vurgulayan Oygür, Meclis ve siyasi partilere çağrı yaptı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara

ABD Temsilciler Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımını Amerikan eğitim müfredatına alınmasını sağlayacak bir yasa için hazırlık yapmaya başladı. Talat Paşa Komitesi, ABD’nin bu adımına karşı tepki gösterdi.

Talat Paşa Komitesi ve bileşenleri adına açıklamayı Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür yaptı. Açıklamaya Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği de katıldı. Prof. Dr. Oygür, ABD yönetiminin kongreye gönderdiği mektup nedeniyle '' Ermeni Soykırımı Eğitimi Yasası''nın kongreden geçme olasılığının zayıf olduğunu belirten ''Bazı uzmanları'' da eleştirdi:

- Geçen yıl ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını ''soykırım'' olarak nitelendirmesinin ardından bugün, Temsilciler Meclisi düzeyinde yapılan bu çıkış, ABD’nin dünya ve Türkiye’miz yönünden durduğu noktayı iyi bilen bizler yönünden şaşırtıcı değildir.
- ''Müttefikimiz'' denen Amerika, ülkemiz aleyhine tutumunu dün, kendi başkanı ağzından uluslararası hukuku çiğneyen ifadelere dökmüş, bugün de nefret suçu işlediğine bakmaksızın, çocuk ve gençlerin bilincine saldırı düzeyine taşımış bulunuyor.
- Talat Paşa Komitesi olarak, Türkiye’yi Amerika’nın küresel çıkarlarındaki tutumuna göre destekleyen bu ifadeleri de bundan bir beklenti içine girmeyi de onur kırıcı buluyoruz.

Prof. Dr. Oygür, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ''Ermeni soykırımı vardır'' denilemeyeceğini ortaya koyan Perinçek-İsviçre davasını iyi değerlendiremediğini de kaydetti:

- AİHM’nin hükmüne rağmen bazı parlamentolarda sözde Ermeni soykırım kararları alınmış, AB ülkelerinde ders kitaplarında soykırım iddiaları yer almaya devam etmiştir.

Prof. Dr. Oygür, Talat Paşa Komitesi ve bileşenlerinin Meclis’e ve siyasi partilere çağrı yaptığını söyledi. Türkiye’nin bu yalana kökten çözüm getirmesi gerektiğini belirten Oygür, Talat Paşa Komitesi’nin önerilerini sıraladı:

- Dış Temsilciliklerimiz tarafından bulundukları ülkenin öğretim programlarında soykırım yalanının geçip geçmediğinin araştırılması, Öğretim programlarında sözde Ermeni soykırımı geçen ülkelere, bu durumu bir öğretim yılı içinde düzeltmemeleri halinde, a) Mütekabiliyet esasına göre, b) İşlenen nefret suçu nedeniyle, c) Türk çocuklarının eğitimlerine ve psikolojilerine verilen zararın tazmini için gereğinin yapılacağının bildirilmesi.
# abd # türkiye # meclis # çocuk # türk # haber # dünya # Biden # Ermeni soykırımı yalanı # CKD # tülin oygür # cumhuriyet kadınları # temsilciler meclisi # talat paşa komitesi # ermeni soykırımı