CKD Disney’in LGBT saldırısına tepki gösterdi

Cumhuriyet Kadınları Derneği şubeleri, Ankara ve İstanbul’da Disney’in LGBT saldırısıyla ilgili basın açıklaması yaptı. “Türk Milleti çocuklarını LGBT saldırısına yedirmeyecektir” diyen CKD’liler, Türkiye’yi Batı emperyalizmin yozluğundan korumak için kurumları göreve çağırdı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara

Disney, çizgi film ve dizilerinde karakterlerin en az yarısının eşcinsel olmasına karar verdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Ankara ve İstanbul şubeleri Disney’in adımına bir kez daha tepki gösterdi.

Ankara Batıkent’te yapılan basın açıklamasında “ Çocuklar LGBT propagandasına alet edilemez” pankartları taşındı. Açıklamayı CKD Çankaya Şube Başkanı Ersin Talun yaptı:

- Eşcinsellik veya küreselleşme çağındaki adıyla LGBTIQA+ hareketi, yeni nesilleri tehdit eden emperyalist bir saldırıdır.
- Şimdilik “Disney Plus” adlı paralı dijital platform için aldıkları bu kararı, toplumsal direnci kırdıkları anda tüm yapımlarda uygulamanın pususunda bekliyorlar. Diyoruz ki; Çok Beklersiniz!.. Türk Milleti çocuklarını LGBT saldırısına yedirmeyecektir.
- Uyuşturucuya karşı emniyet güçlerimizle, narkotik birimlerimizin eğitimleriyle ve annelerimizi harekete geçirerek mücadele ettiğimiz gibi, LGBT hareketine de direniyoruz ve kapımızı yüzlerine kapatıyoruz. Türkiye’mizi Batı emperyalizminin her tür yozluğundan koruma görevimizin bilincinde olarak, bu gerçekleri milletimizle paylaşıyor, kurumlarımızı gerekli bütün önlemleri almaya davet ediyoruz.

Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul şubeleri de Kadıköy Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul İl Başkanlığı adına açıklamayı Kartal Şube Başkanı Şükran Öncü yaptı. Öncü, mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini belirtti.

# istanbul # türkiye # türk # haber # batı # lgbt # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # cumhuriyet kadınları # Disney # disney plus