Göbeklitepe’de uzaylılar bilmecesi

İnsanlık tarihinin sıfır noktası 12 bin yıllık Şanlıurfa’daki Göbeklitepe on binlerce turistin uğrak yerlerinin en başında geliyor.

Dünyanın birçok bölgesinde yapılan Arkeolojik kazılarda 20 tonluk dev monolitler, iç içe geçmiş yuvarlaklar, taş sütunlar üzerinde ortaya çıkan el çantası oyması ile benzerlik taşıyan Göbeklitepe’de sütunlar üstündeki 3 adet el çantası oyması sırlarla dolu bölgenin yeni keşiflere davetiye çıkardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e göre Göbeklitepe uzaylılar tarafından inşaa edildi ve bir müddet sonra üzerleri örtüldü.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yer alan Göbeklitepe ören yerinde bulunan el çantası oyması farklı bölgelerde de ortaya çıktı. Sümerler, Hititler, Asurlar, Mısırlılar, Aztekler, Mayalar, Hindistan, Afrika ve Paskalya adasında yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan el çantası oyması, Göbeklitepe’de bulunan oymalarla benzerlik gösteriyor.

Hemen hemen her bölgede çıkan benzer çantaların yer aldığı kabartmalı taş oymalar arkeologları da düşündürüyor. Tüm çantaların aynı fabrikadan çıkmış gibi olması ise yerli ve yabancı turistlerin de gelip incelemeleriyle adeta şaşkınlığa uğratıyor...

# şanlurfa # şanlıurfa göbeklitepe # Zeynel Abidin Beyazgül # şanlıurfa belediyesi