PKK'ya Pençe - Kilit operasyonu

Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu kararlıkla devam ediyor. PKK'ya büyük darbe vurulan operasyonda örgüte ait ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu kararlıkla devam ediyor. PKK'ya büyük darbe vurulan operasyonda örgüte ait ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Öte yandan Irak ordusu da Sincar’da PKK’yla çatışıyor. Peş peşe takviyelerin yapıldığı operasyon bölgesine Irak Genelkurmay Başkanı da gitti.

Pençe-Kilit Operasyonu 'nda PKK'ya darbe üstüne darbe indiriliyor. Operasyonun birinci safhasını başarıyla tamamlayan ve belirlenen hedeflere ulaşan Mehmetçik, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara tek tek girmeye devam ediyor.

Bölgede yapılan arama-tarama faaliyetlerinde terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Öte yandan Sincar’ın batısında Irak Ordusu ile PKK’ya bağlı güçler arasında iki gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Sincar'da yaşananlar üzerine Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarallah ve üst düzey askeri yetkililerden oluşan bir heyet bölgeye gitti.

PKK’ya bağlı sözde Şengal Direniş Birlikleri mevzileri havan topları ile vuruldu. Ayrıca Irak Ordusu Sincar Dağı’nın kuzeyine büyük bir güçle takviye yaptı. Kimsenin bölgeye gitmesine de izin verilmedi.

PKK'nın desteklediği “Şengal Özerk Yönetimi” de bir açıklama yaparak, Bağdat'a kendilerini tanıma çağrısında bulundu. Açıklamada, Irak yönetimi ile çok sayıda görüşme yapıldığı ve bu görüşmelerde “Özerk Yönetim’in varlığına ve özsavunma güçlerine saygı gösterilmediği” kaydedildi.

# mehmetçik # pkk # silah # terör # ırak # genelkurmay # darbe # askeri # izin # şengal