Hatay esnafından Suriye çağrısı

Bir yanda Suriyeli sığınmacıların yaşam mücadelesi bir yanda kışkırtma girişimleri. Muhabirimiz Hüseyin Güler kamerasını aldı, Suriye sınırında bulunan ve olayları en derinden hisseden Hatay esnafına mikrofon uzattı. Esnaf, savaştan güzel ticaret ilişkilerinin olduğunu Suriye ile yaşanan sorunların artık bitirilmesi gerektiğini söyledi. Hataylılar, yeniden ticaretin canlanması ve kışkırtma girişimlerine fırsat verilmemesi için de Türkiye ve Suriye'nin artık masaya oturması gerektiğini vurguladı

"Çok iyi ticaret vardı, savaş istemiyoruz ortak çözüm istiyoruz"

ABD ve Batılı ülkelerin Suriye'yi parçalama adımları, Türkiye'yi de derinden sarstı. Sığınmacı sorunu ve Suriye ile yapılan ticaret büyük yara aldı.

Son günlerde gündeme gelen gönüllü geri dönüş çalışmaları ve özellikle ABD güdümlü sığınmacı kışkırtması gözleri yeniden Suriye'ye çevirdi.
Kapıların açılması iyi olur ticaret iyi olur yanlış politika yüzünden böyle oldu siyasi gelişmeler inatla bir yere varamaz.

- Suriye'nin komşusu Hatay'da esnafın nabzını tuttuk. Ortak fikir iş birliği şart masaya oturalım diğer devletlerle nasıl oturduysak Suriye ile de yapabiliriz

Ekonomik sorunlar yaşandığını söyleyen esnaf, huzur ortamı için Türkiye ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi:

Ortayı karıştırmak istiyorlar Erdoğan ve Esad görüşmeli. O zaman onlar gider ekonomi canlanır.
2 ülkenin anlaşması aynı zamanda PKK terörünün bitirilmesi ve sınır ticaretinin yeniden canlanması demek. 2 devlet masaya otursun terör bitsin ekonomi böyle kötü oldu.

Hatay esnafı yeniden Türkiye ve Suriye dostluğunun kurulmasını istiyor.

# abd # türkiye # erdoğan # suriye # terör # hatay # esad # oldu # mülteci # son # Göç # sığınmacı