Ali Koç ile İmamoğlu arasında sert tartışma

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eylemleri ve açıklamalarıyla Fenerbahçelilerin şimşeklerini üzerine çekti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, “sandıkta hesaplaşma” mesajı verdi. İmamoğlu da Koç’a “İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum.” yanıtını verdi. Bu açıklamalar Fenerbahçelileri çok kızdırdı.

Bu konuşma ile Koç ve İmamoğlu arasındaki gerilim ortaya çıktı. Destekçilerinin de eleştiri oklarını üstünü çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter’den yanıt verdi. “Ali Koç’un İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum.” dedi.

İmamoğlu, Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı seçilen Uğur Dündar’ı ziyaretinde bordo mavi kravat takmış ve “Ufuk Çizgisindeki Adam: Özkan Sümer” isimli kitabı hediye etmişti. Dündar’da İmamoğlu’na 61 numaralı sarı lacivertli formayı vermişti.

İşte bu görüşme bir anda sosyal medyanın ön sıralarındaki gündem başlığı oldu. Fenerbahçe camiası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu’na ateş püskürdü. Hem İmamoğlu’nun bordo mavi kravat hem de Fenerbahçe’ye hakaretlerin yer aldığı kitap hediye edilmesi sert bir dille kınandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da Ekrem İmamoğlu’nun hamlesine Yüksek Divan Kurulu toplantısında karşılık verdi.

Ali Koç’un bu mesajları sandıkta hesaplaşma olarak algılandı. İmamoğlu'dan Koç’a yanıt geçikmedi. İmamoğlu, şunları söyledi:

- Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç’un açıklamasını dinledim. “İmamoğlu Koç Ailesi’nin Projesidir” komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle

İmamoğlu’nun hareketleri ve açıklamaları CHP’li Fenerbahçelilerden de tepki topladı.

# istanbul # ekrem imamoğlu # fenerbahçe # gündem # oldu # taraftar # ali koç # belediye # camia