Türk aydını Ahmet Say hayatını kaybetti

Müzik eğitimcisi ve yazarı Ahmet Say hayatını kaybetti. Ergenekon tertiplerine karşı tavrıyla hatırlanan Say, Aydınlık gazetesinde ve Bilim Ütopya dergisinde de yazılar yazmıştı.

Türkiye’nin en değerli aydınlarından biri olan, müzik ve edebiyat dünyasının yakından tanıdığı Ahmet Say, akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Üzücü haberi Fazıl Say, sosyal medya hesabından duyurdu. Ahmet Say için 12 Mayıs Perşembe günü İzmir'de bir anma töreni düzenleneceği ve daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verileceği açıklandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek, Türkiye’nin değerli kaybı Ahmet Say için taziye mesajı paylaştı.

''Seçkin Türk aydını, Türk edebiyatının özgün hikaye yazarı, müzik biliminin emekçisi,55 yıllık arkadaşımız Ahmet Say'ıkaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı dileriz.''

- Şule ve Doğu Perinçek


Ahmet Say, Türkiye’nin önde gelen gazete ve dergilerinde yayımlanan yüzlerce müzik eleştirisi ve sanat sorunları üzerine yazdığı önemli yazılarıyla tanınıyordu. Say, uluslararası ve ulusal müzik toplantılarında yankı uyandıran, incelediği sorunların çözüm yollarını gösteren bildiriler de sunmuştu.

Vatansever bir aydın olan Say, ABD güdümlü FETÖ kumpasına karşı tavır almıştı. Ahmet Say, kumpasa tepki olarak uzun bir süre Aydınlık Gazetesi ve Bilim Ütopya dergisinde yazarlık yapmıştı.

# abd # türkiye # ergenekon # türk # Doğu Perinçek # edebiyat # Ulusal # Vatan # aydınlık # müzik # yazar # Bilim ve ütopya # Partisi # Mayıs # ahmet say