Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

Müzikolog, edebiyatçı ve eski Aydınlık gazetesi yazarı Ahmet Say, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Say için önce anma töreni düzenlendi. Kocatepe Camisi’nde cenaze namazı kılınan Ahmet Say, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Türkiye'nin önemli aydınlarından Müzikolog, edebiyatçı ve eski Aydınlık gazetesi yazarı Ahmet Say, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Say için Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde anma töreni düzenlendi. Törende Ahmet Say'ın hayatını anlatan bir video gösterildi. Fazıl Say, konuşmasının ardından babası için bestelediği "Babam Ahmet Say" adlı eseri ilk kez çaldı.

Say'ın cenazesi, Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen anma töreninin ardından Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Vatan Partisi yöneticileri de katıldı. Törende Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Yakup Aslan ile Bilim ve Ütopya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo da Say'ın ailesine baş sağlığı diledi.


Öğle vakti kılınan namazın ardından Say'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Birbirinden önemli çalışmalara imza atan Ahmet Say, konservatuvarlar ile üniversitelerin müzik bölümlerinde temel eser olarak okutulan müzik kitaplarının yazarı olarak biliniyor.

Vatansever bir aydın olan Say, FETÖ'cü Ergenekon kumpasına da karşı çıkmış, bu nedenle tertibin hedefi olan Aydınlık Gazetesi ve Bilim Ütopya Dergisi'nde uzun süre yazarlık yapmıştı.

# ankara # türkiye # fetö # namaz # edebiyat # Ulusal # Vatan # aydınlık # müzik # yazar # cenaze # son # Partisi # ahmet say