Dünyanın en çalışkanı Türk çiftçisi

Bugün toprağı alın teri ile işleyen, değer katan, topraktan alıp milletine sunan çiftçilerimizin günü. Salgında, bayramda, özel günde ve her şart altında, onlar üretim alanlarında görev başında. Topraktan sofraya gıda güvenliği için canla başla çalışıyorlar. Ancak başta girdi maliyetleri olmak üzere, tarımda sürekliliği tehdit eden sorunlar acil çözüm bekliyor. Her şart altında, kesintisiz emek, toprak işçiliği ve vatan aşkı… Milletin efendisi Türk Çiftçisini bir adım öne çıkaran işte bu aşk.

Milletin efendisi, salgında, bayramda, özel günde yine ve hep görev başında. Bugün, toprağı alın teri ile işleyen, değer katan, topraktan alıp milletine sunan çiftçilerimizin günü… Bu özel günde de üreticilerimizin, sorunları da talepleri de aynı…


Türk çiftçisi, salgında, afette, vatanın her zor gününde hep ön safta yer aldı. Bugün de yine tarlasının, bahçesinin, serasının yolunu tuttu.

Topraktan sofraya gıda güvenliği için canla başla çalışıyorlar. Ancak girdi maliyetleri sorunu yakıcılığını koruyor.

Türk çiftçisi, hakkından da haklılığından da ödün vermedi. Yeri geldi, bilgece duruşuyla yetkililere yol gösterdi, yerli üretim bilinci aşıladı. "Üretirsek var oluruz, üretmezsek yok oluruz." Dedi.

Antalya’nın merkez ilçelerinden Aksu’da her çeşit sebze ve meyve üretimi yapılıyor. Toprağın bereketini karış karış işleyen çiftçilerden Ali Doğan, ata mesleğini yüzünün akıyla sürdürüyor.

Ali Doğan, girdi maliyetleri acil çözülmeli diyor. Bir de sistemli ve planlı üretimle üretici desteklensin istiyor. Vatandaştan manevi, devletinden de maddi destek bekliyor.

Gönül rahatlığıyla üretebildiğinde, emeğinin karşılığını aldığında ve en önemlisi de yerli üretim baş tacı edildiğinde, tüm üretici gibi Ali Doğan için de bayramlar daha mutlu geçecek.

# bayram # türk # üretici # dünya # çiftçi # üretim # salgın # yerli