Bursa'da DEAŞ'a operasyon

Bursa'daki DEAŞ soruşturmasında 3 örgüt üyesi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin canlı bomba olacağına yönelik bilgiler de bulundu. Kocaeli ve Kayseri’de de DEAŞ operasyonları vardı.

DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar sürdürülüyor.

İçişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bursa'da, 3 örgüt üyesinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada 2021'de Çorum'da yakalanarak tutuklanan yabancı uyruklu " Muhammed Elali" adlı örgüt mensubunun ikametinde ele geçirilen dijital ve materyaller üzerinde incelemeler yapıldığı belirtildi. Bu incelemelerden sonra Bursa’daki operasyonun başlatıldığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu Halid Aljasem ve Enes Elgannem, canlı bomba eylemi yapacağı yönünde bilgiler bulunan Süleyman Elhamud olduğu kaydedildi.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, dijital materyallere de el konuldu.

Kocaeli'de ise terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 9 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi.

Adreslerde yapılan aramalarda 2 kılıç, 3 bıçak ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kayseri'de de terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda yabancı uyruklu bir zanlı gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde de DEAŞ’li bir canlı bomba, Şanlıurfa Terörle Mücadele ekiplerince yakalanmıştı. Şanlıurfa’da yakalanan teröristle beraber bu yıl DEAŞ’in yapmayı planladığı 10’uncu canlı bomba eyleminin engellenmiş olduğuna dikkat çekilmişti.

# bursa # operasyon # deaş # terör # yabancı # canlı bomba # içişleri # İç İşleri Bakanlığı # Süleyman Elhamud # Muhammed Elali