Safranbolu'nda hafta sonu yoğunluğu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ziyaretçiler hafta sonu yoğunluğu oluşturdu. Bartın'ın Güzelcehisar sahilinde de 80 milyon yıl önce oluşan lav sütunları, ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezildi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Hafta sonu ziyaretçiler, tarihi ilçeye akın etti.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede yerli ve yabancı turistler, tarihi çarşısının Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaştı. Müze ve tarihi konakları gezdiler. Hıdırlık Tepesi’nden şehir manzarasını seyrettiler.

Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tadan tatilciler, lokum ve hediyelik eşya dükkânlarından alışveriş yaptı.

Bartın’ın Güzelcehisar sahilinde bulunan lav sütunları, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Bu ilgi hafta sonu doruğa çıkıyor.

Lav sütunları, dünya genelinde Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya’da, Türkiye’de ise bu sahilde bulunuyor. Volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesi sonucu 80 milyon yıl önce oluşan lav sütunları, ahşap yürüyüş yolları, seyir terası ve iskele yapılarak turizme kazandırıldı.

Eşsiz manzarasıyla lav sütunları, görenleri hayran bırakıyor. Ziyaretçiler, deniz üzerindeki iskeleden başlayarak 1 kilometrelik ahşap parkurda, hem yürüyüş yaptı hem de banklarda oturarak manzaranın keyfini çıkardı.

# türkiye # Deniz # karabük # safranbolu # Bartın # dünya # Hava