''Zelenski hazırsa biz de hazırız''

Lavrov ve Çavuşoğlu’nun basın toplantısındaki ikinci önemli başlık Ukrayna'dan Boğazlar'a kadar kurulması öngörülen tahıl koridoru oldu. Rusya ve Türkiye, tahıl koridorunun oluşturulmasında mutabık kaldı. Tahıl koridorunun kurulmasına Ukrayna’nın engel olduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanı, Zelenski’nin manipülasyon yaptığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı’nın gündemindeki ikinci önemli başlık, tahıl koridoru oldu.

Rusya ve Türkiye, tahıl koridorunun oluşturulmasında mutabık kaldı. Lavrov, Rusya’nın değil, Ukrayna’nın tahıl koridoru için engel oluşturduğunu söyledi. Zelenski’nin manipülasyon yaptığını işaret etti.

Çavuşoğlu’nun tahıl koridoru için Türkiye’nin aracı olabileceğini ve İstanbul’da bir toplantı yapılabileceğini işaret etti. Lavrov ise bunun sembolik bir adım olacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna’nın tahıl gemilerini geçirebileceği bir koridor olduğunu da kaydetti.

Çavuşoğlu ve Lavrov, iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktaya da dikkat çekti.

İki mevkidaş, Türkiye, Rusya, İran 3 ve Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan olmak üzere 3+3 platformu da hatırlattı. Lavrov, Gürcistan’a “Açık kapı” mesajı verdi.

# istanbul # türkiye # rusya # Ukrayna # iran # Azerbaycan # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # lavrov # Sergey Lavrov # çavuşoğlu # Ermenistan # Gürcistan # tahıl # Zelenski