''Türk yatırımları Venezuela'ya gelsin''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu Ankara'da ağırladı. İki ülke arasında 3 alanda anlaşma imzalandı. İmza töreninin ardından konuşan iki lider Türkiye ve Venezuela iş birliği mesajları verdi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun konuşmasında, çok kutuplu dünya vurgusu da öne çıktı.

İki lider bir araya geldi, anlaşmalar imzalandı, iş birliklerinin devam etmesi yönünde karar alındı.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro 4 yıl aranın ardından Türkiye'ye geldi. Maduro'nun ilk durağı Anıtkabir oldu.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu Beştepe'de ağırladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ambargolara direnen Venezuela halkının her zaman yanında olduğunu vurguladı:

- Değerli dostum ülkesinin bağımsızlık mücadelesine altın harflerle yazdırmıştır. Sayın Maduro'nun Filistin meselesinde duruşu takdire şayandır. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum.

İş birliği alanlarına dikkat çeken Erdoğan, ABD başta olmak üzere Batı'nın Venezuela'ya yaptırımlarını da eleştirdi:

- Ekonomilerimizin birbirini tamamlayıcı niteliği, yeni işbirliği, karşılıklı yatırımlar için çeşitli fırsatlar barındırıyor. Bugün imzalanan mutabakat zabıtlarıyla ilişkilerimizin hukuki altyapısını güçlendirdik. Eğitim ve kültür işbirliğimizin önemli başlıkları arasında yer alıyor. Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara karşı olduğumuzu sayın Cumhurbaşkanı ile bir kez daha paylaştım.

Erdoğan, Temmuz ayı içinde de Venezuela'ya gideceğini açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da konuşmasında Türk yatırımcılara kritik çağrıda bulundu:

- Artık ticari büyümemiz ortada, üretimimiz büyüyor, gıda alanında büyük bir yeşerme var. Yüz yıldır görünmeyen büyüme var. Tarım, endüstri alanında, yeni zenginlik kaynaklarını bulduğumuz dönemde. Türkiye'ye böyle bir zamanda geldik. Sayın Cumhurbaşkanıma, yatırımcılara diyorum ki, Türkiye'nin bütün yatırımcıları turizm, madencilik, endüstri, lojistik, bankacılık, petrol, altın, kömür için Türk yatırımları Venezuela'ya gelsin.
# abd # ankara # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # ticaret # türk # işbirliği # oldu # Venezuela # turizm # batı # ilk # recep tayyip erdoğan # nicolas maduro