Türkiye-Venezuela iş birlikleri artacak

Türkiye ve Venezula arasındaki iş birlikleri güçlenerek devam edecek. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve 5 bakan, Temmuz ayında Venezuela’nın başkenti Karakas’a gidecek. Temaslarda yeni anlaşmalar üzerinde çalışılacak.

Türkiye ve Venezuela arasında yeni dönem başladı. İki ülke 54 işbirliği alanında ilişkileri daha da ileriye taşımak üzere kolları sıvadı.

Ankara’yı ziyaret eden Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Savunma sanayiden enerjiye, eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, iki ülke Merkez Bankaları arasında iş birlikleri sağlandı. Ancak daha kapsamlı anlaşmalar için iki ülke yoğun temas halinde.

Ulusal Kanal’ın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Temmuz ayında Ankara’dan Venezuela'ya kritik ziyaretler yapılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Venezuela'nın başkenti Karakas’a gidecek. Burada temaslarda bulunacak beş bakan, Venezuelalı muhataplarıyla yeni anlaşmalar üzerinde çalışacak.

Bakanların ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da Temmuz ayı sonunda Venezuela'yı ziyaret edeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı’nın ziyareti sırasında iki ülke arasında birçok alanda işbirliği protokolü imzalanacağına işaret ediliyor.

# ankara # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # Venezuela # Ulusal # savunma # maduro # Tarım