Polise yumruk atan vekilin suç dosyası kabarık

Polis memurunu yumruklayan DBP vekili Salihe Aydeniz için savcılık harekete geçti. Hazırlanan soruşturma dosyası Ankara'ya gönderildi. DBP’li vekilin suç dosyası oldukça kabarık; hakkında hazırlanmış 80 fezleke bulunuyor. Fezlekeler, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” ve “terör propagandası yapmak” suçlarının da olduğu çok sayıda eylemi içeriyor.

Terör örgütü PKK'nın İstanbul Kadıköy'deki yasadışı eyleminde, polis memurunu yumruklamıştı. DBP’li vekili Salihe Aydeniz için savcılık harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır vekili Salihe Aydeniz hakkında hazırladığı soruşturma evrakını, milletvekilleriyle ilgili soruşturmaları yürütmekle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

DBP’li vekilin suç dosyası oldukça kabarık... DBP'li Aydeniz hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle başsavcılıklar tarafından 2018'den bu yana 80 fezleke hazırlandı.

Fezlekeler, “silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “terör propagandası yapmak”, "suçu ve suçluyu övmek", "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarının da olduğu çok sayıda eylemi içeriyor.

# istanbul # ankara # polis # pkk # diyarbakır # hdp # terör # milletvekili # kadıköy # dbp # Salihe Aydeniz