CHP'den Arınç'a "Kral Çıplak" desteği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı buluşmasında Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın elini sıkmadığı iddialarını yalanladı. Kılıçdaroğlu, Arınç ile iki kez tokalaştığını söyledi. Türk demokrasisini “paranoyak” olarak niteleyen Bülent Arınç’ın, “Kral çıplak demenin zamanıdır" şeklindeki açıklamasına da destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin kurucularından Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile tokalaşmadığı haberlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Arınç ile 2 kez tokalaştıklarını söyledi. Sosyal medya hesabından da tokalaşmanın görüntülerini paylaştı.

CHP Lideri, Bülent Arınç ile geçtiğimiz günlerde Türk Demokrasi Vakfı’nın etkinliğinde buluşmuşlardı.

Arınç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk demokrasisinin FETÖ konusunda paranoyaklaştığını ileri sürmüş, “kral çıplak demenin zamanıdır” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Arınç’ın sözlerine tam destek verdi.

Eski Meclis Başkanı Arınç, bir süredir Türkiye’nin Fethullahçı Terör Örgütüyle mücadelesini hedef alan açıklamalarıyla gündeme geliyor. FETÖ bağlantıları nedeniyle kamu görevinden alınan KHK’lıların durumunu “facia” olarak niteleyen Arınç, “mağdur” olarak nitelediği KHK’lılardan özür dilemişti.

Arınç, terör tutuklusu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ve 15 temmuz davasında casusluk suçlamasıyla yargılaması devam eden Osman Kavala’nın tahliye edilmeleri gerektiğini söylemişti.

# chp # türkiye # fetö # pkk # hdp # terör # kemal kılıçdaroğlu # meclis # türk # khk # bülent arınç # Temmuz # selahattin demirtaş # osman kavala