Arıcıların gözdesi Muş ovası'nda arıcılar bu yıldan umutlu

Zengin bitki örtüsü ve coğrafi yapısı dolayısıyla yurdun dört bir yanından Muş Ovası'na gelen gezgin arıcılar, kaliteli bal üretebilmek için mesai yapıyor. Bu sene verimin yüksek olmasını beklediklerini belirten Muş Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Pekbay, 2022 yılının arıcılar için umut yılı olacağını kaydetti.

Güzel iklimi, bitki çeşitliliği ve coğrafi yapısı… Muş Ovası’nı gezgin arıcıların gözdesi yapıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte birçok ilden gelerek Muş Ovası ve yaylalarında konaklayan arıcılar, endemik bitki türlerinin bulunduğu bölgede yüksek verim elde edebilmek için çaba gösteriyor.

Günün ilk ışıklarıyla mesaiye başlayan arıcılar, arılarına özenle bakıyor. Arıcılar, günün büyük bölümünü; sağım, kovan temizleme ve bakım çalışmaları yaparak geçiriyor.

Muş Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Pekbay, yağışlarla birlikte bitki çeşitliliğinin artmasının sevincini yaşadıklarını belirtti. Bu sezonun üreticinin umut yılı olacağını kaydetti.

Tüm gezgin arıcıların sezon içinde mutlaka Muş Ovası'nı kullandığını belirten Pekbay, iklim koşulları sebebiyle Muş Ovası’nın bal üretiminde ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığının altını çizdi.

Hatay'dan Muş'a gelen Orhan Işık, kışı Hatay'da geçirdikten sonra Muş'a gelerek kolonilerini artırdığını ifade etti.

Mersin'den gelen arıcı Cemal Göl de bölgeyi zengin bitki örtüsüne sahip olduğu için tercih ettiklerini söyledi.

# Muş # muş # bal # iklim # Muş Ovası