Turistler ve doğa tutkunları Süphan'ın eteklerinde buluştu

Doğa tutkunları Süphan Dağı’nın eteklerinde buluşuyor. Zirveye tırmanışta 4 mevsimi yaşatan Süphan Dağı, farklı tırmanış rotalarıyla son yıllarda hem yerli hem de yabancı turistlerin odak noktası haline geldi.

Türkiye'nin en yüksek 3. dağı olan Süphan, rakım yükseldikçe her mevsime ait güzelliklerini doğa tutkunlarına sunuyor.

Yılın büyük bölümünde zirvesi karla kaplı olan Ağrı, Muş ve Bitlis sınırındaki Süphan Dağı, özellikle yaz aylarında doğa sporları, dağcılık, kamp ve doğa tutkunlarını ağırlıyor.

Zirvesinden karın eksik olmadığı Süphan, özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla doğa sporları, dağcılık, kamp ve doğa tutkunları için cazibeli bir rota haline geliyor.

Patnos Kaymakamlığı da Süphan Dağı'nın bilinirliğini artırmak ve ilçeden de tırmanış rotası olduğunu yaygınlaştırmak amacıyla program düzenledi.

55 doğa tutkunu, Kaymakam Yusuf Cankatar ile günün ilk ışıklarıyla minibüslerle Çaputlu köyünün Dumanlı mezrasına geldi.

Buradan tırmanışa başlayan ve aralarında kadınların da olduğu doğa tutkunları, kış ve baharın bir arada yaşandığı dağda soğuk hava, rüzgar ve yağmura rağmen 3 bin 786 rakıma ulaştı.

Olumsuz hava koşullarının etkisini artırmasıyla ilerleyemeyen grup, zirveye 262 metre kala karla kaplı alanda Kaymakam Cankatar ile Türk bayrağı açıp fotoğraf çektirdi.

Süphan'ın eteklerindeki göletlerin sığ noktalarında açan nilüfer de eşsiz özelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

# Ağrı # türkiye # kar # türk # ağrı # Sis # bin # yaz # Süphan Dağı