TGB'den Disney'in eşcinsel dayatmasına denetim talebi

Son yıllarda dizi ve film platformlarıyla topluma işlenmeye çalışılan eşçinsellik propagandasının dozu arttı. LGBT lobisi, Disney Plus ile çocukları hedefine koydu. Dijital platformlarda artan eşçinsellik propagandasını RTÜK gündemine taşıyan Türkiye Gençlik Birliği yöneticileri, Disney Plus’ın yayınlarını değerlendirdi.

Çocuk kanalından LGBTİ platformuna dönüşen Disney Channel, “Disney Plus” adıyla Türkiye’de de 14 Haziran’dan bu yana dijital yayın yapıyor.

Dijital platformlarda eşçinsellik konusunda girilen içerik yarışında, toplumsal ve ailevi değerlere saldırının dozu artarken, hedef kitlenin yaşı da giderek düştü. ABD merkezli Disney Plus’ın, eşçinsellik ve kimliksizleştirme saldırısının hedefinde çocuklar var. Türkiye Gençlik Birliği Berke Mustafa Berkil ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Aylin Kum, Disney Plus’ın yayınlarını değerlendirdi. İçeriklerden örnekler vererek, çocuklar üzerinden toplumu hedef alan tehlikeye dikkat çekti şunları ifade etti:


- Hayvanlar üzerinden olan çizgi filmlerde hayvanların cinsel birliktelik kurduğu ve aslında küçücük çocukların bunları seyretmeye maruz kaldığını görüyoruz. Daha kendisini yeni yeni keşfeden gelişme çağındaki çocuklarımız açısından çizgi filmler eğitici olması gerekirken tam tersi tahribat yaratmaya teşvik ediyor. Disney Plus’ın yayına başlaması, toplam olarak dünyadaki, bize kültürümüze yönelik emperyalist saldırının, insanın kendisine, doğasna yönelik saldırının yeni bir boyutunu ifade ediyor.

ABD ve Avrupa merkezli LGBT lobisi yıllardır aile değerlerini yok etmeye yönelik projeler yürütüyor. 'Ön yargı' etiketi altında çıkarılan 'cinsiyetsizlik' kavramı, çocuklar ve gençler üzerinden özellikle dijital platformlar aracılığıyla toplumlara empoze edilmeye çalışılıyor. “Tercih” adı altında "Biyolojik cinsiyet" gerçeği yok edilmek isteniyor. Disney Plus ile bu çabanın daha da yoğunlaştırıldığı görülüyor. Türkiye Gençlik Birliği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Aylin Kum konuyla ilgili şunları söyledi:



- Bir saldırı var, bu saldırı sadece Doğu Akdeniz’den, Suriye’nin kuzeyinden, Karadeniz’den gelmiyor. bu dijital platformlar da bir saldırı… Bu dijitalliğe karşı olmak demek değil. İnsanlık, insanlığın hayatını kolaylaştıracak herşey ile bütünleyecek. ancak bunlar bazı emperyalist tekellerin ülkeleri hedef aldığı noktaya gelirse, insanlığı kendisiyle karşı karşıya getirirse o zaman bu araçlar dur deyip tavrımızı koyacağız

Türkiye Gençlik Birliği, Netflix, Disney Plus gibi platformlarla Türkiye’de yaratılmak istenen toplumsal erozyonu Radyo Televizyon Üst Kurulu gündemine taşıdı. TGB Yöneticileri, RTÜK Başkanı Ebubekir ŞAHİN’e Disney Plus’ın eşçinsel içerikleriyle ilgili bir dosya sundu: 

- Bugün baktığımızda bizim dosyada sunduğumuz karakterlerin birçoğunun Disney Plus’ta olmadığını görüyoruz. yayınlanmıyor. Yani Türkiye burda denetim mekanizlarını işleterek o içeriklerin yayınlanmasını engellemek noktasında adımlar atıyor. ama yetmez, bunlara karşı tüm milletçe sereferber olmak lazım…

Türkiye Gençlik Birliği yöneticileri, toplumun geleceği olan çocuk ve gençlerin korunabilmesi için devletin denetim mekanizmalarını daha etkin işletmesinin önemine dikkat çekti.


# istanbul # abd # türkiye # suriye # avrupa # tgb # lgbt # yargı # Haziran # propoganda # disney plus # gay