CHP ve İyi Parti Ümit Özdağ'a sahip çıktı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kışkırtmasına CHP ve İYİ Parti de sahip çıktı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Özdağ'ın Hatay'a girişinin engellemesinin Anayasaya aykırı olduğunu savundu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak kararı kınadı.

CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay'daki mayın kışkırtmasına destek verdi.

Özdağ'ın Hatay'a girişinin Valilik kararıyla engellenmesi kanunsuz olarak nitelendirildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Anayasaya açık aykırı bu kanunsuz emri acilen geri çekmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Valiliğin aldığı karara karşı çıkan Özel, Türkiye'nin dünyaya rezil edildiğini öne sürdü.

Eski Devlet Bakanı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak Özdağ'a destek verdi.

Andican, yaptığı paylaşımda “Anayasayı yok varsayarak Muhalif bir parti başkanı Ümit Özdağ‘ın bir ile girişini engelleyen Tek Adam yasakçı zihniyetini ve uygulayıcısı Bakan Süleyman Soylu‘yu şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de mayınlı kışkırtma yapan Özdağ'a sahip çıktı. İnce, "Hatay’a girişi engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım" paylaşımı yaptı.

# istanbul # chp # türkiye # İyi Parti # suriye # hatay # süleyman soylu # mülteci # bakan # Partisi # medya # ümit özdağ # Göç # kışkırtma # sığınmacı # mayın # Zafer Partisi