Türkiye-Ermenistan normalleşme görüşmelerinde son durak açıklandı: Viyana

Türkiye-Ermenistan normalleşme görüşmelerinin 4'üncüsü 1 Temmuz'da Viyana'da yapılacak. Toplantıya Türkiye’nin Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan katılacak. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Türkiye’yle ilişkileri normalleştirme fırsatlarını gördüklerini ve bunlardan yararlanmak için her şeyi yapacaklarını açıkladı.

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme görüşmeleri kapsamında özel temsilciler arasındaki 4'üncü görüşme, 1 Temmuz'da Viyana'da yapılacak. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmeye, Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan katılacak.

Türkiye ve Ermenistan normalleşme sürecinde ilk görüşme Moskova'da, 2'nci ve 3'üncü görüşme Viyana'da yapılmıştı. İlk görüşmeden sonra Ermenistan ile Türkiye arasında 2020'de sona eren uçuşların yeniden başlamasına karar verilmiş ve şubatta karşılıklı uçuşlar başlamıştı.

Ankara ile Erivan arasındaki görüşmelere ilişkin Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan açıklama yapıldı. Paşinyan, Türkiye’yle ilişkileri normalleştirmeyi fırsat olarak gördüklerini söyledi. Paşinyan, “Türkiye ile ilişkileri normalleştirme fırsatlardan yararlanmak için her şeyi yapacağız” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin “Zengezur koridoru” ile ilgili açıklamalarının Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecine engel olduğunu savunan Paşinyan, “ama bunun Türkiye’yle diyalogu kesecekleri anlamına gelmediğini” belirtti.

# ankara # türkiye # görüşme # karar # moskova # Temmuz # Ermenistan # viyana # Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan