Kalın Suriye’nin kuzeyine olası operasyon ile ilgili konuştu: ''Operasyon her an olabilir''

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye’nin kuzeyine olası operasyon ile ilgili konuştu. Suriye'nin kuzeyinin ABD ve Rusya arasında paylaşıldığını iddia eden Kalın, "girmeyeceğimizin garantisi yok, operasyon her an olabilir” dedi. Kalın, İspanya'daki zirve öncesi Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya'nın liderler düzeyinde bir araya geleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü “NATO'da denge politikamız devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye’nin kuzeyine olası operasyonla ilgili “her an olabilir” ifadesini kullandı. Suriye hükümetiyle görüşerek sığınmacıların geri dönüşünü sağlamanın kolay bir yol olmadığını savundu.

İbrahim Kalın, Suriye’nin kuzeyinin ABD ve Rusya arasında paylaşıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, PKK destekçisi İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmalarına da değindi. NATO zirvesi öncesi salı günü Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya'nın liderler düzeyinde bir araya geleceğini açıkladı.

İbrahim Kalın, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine yönelik itirazların, terör örgütlerini destekleyen NATO ülkelerine de bir mesaj olduğunu söyledi. Türkiye’nin NATO’da denge politakasının devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Türkiye-Yunanistan ile gerilimine de değindi. Yunanistan’ın, Türkiye alehyine gizli ittifaklar kurma peşinde olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın, Rusya’nın Ukrayna operasyonuna da değindi. ABD ve Batı’nın Rusya’ya yaptırım uygulanması konusunda Türkiye’ye baskı yaptığını söyledi.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # pkk # İbrahim Kalın # suriye # operasyon # terör # isveç # nato # cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın # Suriye Arap Cumhuriyeti # finlandiya