Erdoğan NATO ülkelerinin PKK/YPG’ye desteğine sert çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Madrid’deki NATO zirvesine gitmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı. Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırılara ve terör örgütlerine silah yardımı yapılmasına sessiz kalan NATO’ya tepki gösterdi. NATO ülkelerinin PKK/YPG’ye desteğine de sert çıkan Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Madrid’deki NATO zirvesi öncesi açıklamalar yaptı. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırılara ve terör örgütlerine silah yardımı yapan NATO’ya tepki gösterdi:

- Türkiye’ye yapılanlara karşı özellikle bu 5’inci madde gündeme getirilmek suretiyle, peki siz, bütün bu terörle mücadelede binlerce tır araç, gereç, silah Türkiye’deki özellikle güneyde veya Türkiye içindeki bu teröristlere bunlar verildiği halde acaba NATO burada ne yaptı? En ufak bir müdahale bunlara karşı yaptı mı? NATO’nun bir numaralı ülkesi Amerika


Cumhurbaşkanı, NATO’nun PKK/YPG’ye desteğinin Türkiye’ye karşı olduğunu işaret etti. ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştüğünü ve NATO’da bir araya gelebileceklerini söyledi:

- Tırlar dolusu silahlar ABD’den geldi bu sabah konuştuk kendisiyle görüşmemizde kendisine söyleyeceğim. Bu sabah sayın Biden ile görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın bir araya gelebiliriz


Erdoğan, NATO üyesi Fransa’nın Lafarge (Lafarj) fabrikasının Suriye’nin kuzeyinde mağaralar yaptığını hatırlattı:

- Yerin altında evler kuruldu. Bunları defaatle söylememize rağmen en ufak bir müdahale olmadı. En önemli kaynaklardan bir tanesi. Yapmadılar. Artık biz bunları çok iyi tanıyoruz. Bunları da tabii peyderpey gündeme getirmenin gayreti içinde olacağız.


Cumhurbaşkanı, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesinin mümkün olmadığını da söyledi. Yunanistan’daki 9 ABD üssüne tepkisini yineledi:

- İkili bir görüşmeyi benim Miçotakis ile yapmam mümkün değil, o kapıyı kapattık. Bundan sonra kendilerine çekidüzen verecekler. Çekidüzen vermeleri halinde hangi düzeyde bu tür görüşmeler yapılır, yapılmaz planlar, yol haritamızı çizeriz.


Erdoğan’ın gündeminde İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği de vardı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg (Yan Sıtoltınberg)’in de katılımıyla Madrid’de 4’lü zirve yapılacağını açıkladı:

- Finlandiya Cumhurbaşkanı, İsveç Başbakanı birlikte dörtlü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz, kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz
# abd # ankara # türkiye # yunanistan # pkk # suriye # terör # İspanya # cumhurbaşkanı # isveç # nato # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # NATO Zirvesi # finlandiya # miçotakis # Ankara Esenboğa Havalimanı # Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis