Bakanlar selin vurduğu Karadeniz'e gitti

Karadeniz'de sel etkili oldu. Evleri, iş yerlerini ve arazileri su bastı. 5 bakan bölgede incelemelerde bulundu.

Dereler taştı, evler su altında kaldı. Kardeniz'i yine sel vurdu.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde, sele kapılan kepçe operatörünün bulunması için çalışma başlatıldı. Üçköprü mevkisinde ekipler arama kurtarma çalışması başlattı.

Yığılca ve Akçakoca ilçelerinde etkili olan sağanak sonrası, 1 köprü yıkıldı, 2 köprüde taşkın oluştu, Alaplı-Yığılca kara yolu ve Yedigöller grup yolu ile 9 köy yolu kapandı, 17 ev boşaltıldı, 43 vatandaş tahliye edildi.

Yine Düzce'de sağanakla debisi yükselen dere kenarındaki binalarda çökme yaşandı.

Sel bölgesinde mahsur kalan hayvanların yardımına da raftingciler yetişti. Suya kapılan hayvanlar kurtarıldı.

Küre İkizciler köyünde yaşayan 22 yaşındaki Recep Bakırcı için kayıp ihbarı yapıldı. Bakırcı'yı bulmak için bölgede arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra jandarma da çalışma başlattı.

İnebolu ilçesine bağlı İlişi köyünde sel suyu nedeniyle dere taştı. Mahsur kalanları kurtarmak için karadan ve havadan kurtarma operasyonu yapıldı. 10 kişi helikopterle kurtarıldı. Bot yardımıyla da 11 kişi güvenli bölgeye taşındı.

Sağanak Bartın'da 3 gündür etkili oluyor. Sağanağın ardından kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, Yalı mevkisinde taştı. Ulus ilçesine bağlı Yenikışla Köyü Çukurtarla Mahallesindeki cami de sel nedeniyle yıkıldı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde Gökırmak Irmağı'nın debisi yükseldi. Şıhlı köyünde köylülerin tarım arazilerine ulaşım sağladığı köprü yıkıldı. Bölgedeki bazı tarım arazileri zarar gördü.

Selin vurduğu bölgeye 5 bakan gitti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu incelemelerde bulundu.

# düzce # karadeniz # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # bakan # sel # İnebolu # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık # Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum # Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci