Vatan Partisi'nin 110. Üretim Devrimi Kurultayı'na üretici yoğun ilgi gösterdi

Vatan Partisi'nin düzenlediği Üretim Devrim Kurultaylarının 110'uncusu Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yapıldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Kurultay’da üreticiler bölgedeki sorunları anlattı. Hasan Korkmazcan Milli hükümetin kurulması için şartların oluştuğunu söyledi.

Vatan Partisi, Üretim Devrimi Kurultayları ile üreticilerle buluşmaya devam ediyor.

Vatan Partisi’nin siyasetlerinin üreticilerle buluştuğu 110. Üretim Devrimi Kurultayı’nın adresi Niğde’nin Ulukışla ilçesi oldu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan’ın konuşmacı olarak katıldığı Kurultay’a üreticiler yoğun ilgi gösterdi

Korkmazcan, Üreticilerin Milli Hükümeti’nde, üreticinin taleplerinin öncelikli olarak yerine getirileceğini kaydetti:

- Üretici baş tacı olacak. Üretici aynı zamanda ülkede söz sahibi olacak. Üretici devlet tarafından öncelikle talepleri yerine getirilen gruplar olacak. Ulukışla’dan kiraz üretim alanından söylüyoruz. Devlet kiraz bahçelerine inecek. Devlet Ankara’dan alınan kararlarla, İMF’nin zamanında belirlediği destek ve teşviklerle çiftçiliği yürütemez. 


Kurultay’da konuşan bir diğer isim ise Ak Partili Belediye Başkanı Ali Uğurlu’ydu. Güneş enerjisiyle şarj olan elektrikli traktörlerin üretilmesi gerektiğini vurguladı:

- Böylelikle hem enerjiden hem de mazottan kar etmiş oluruz. Çiftçimizin de bir traktör alması kolay değil devlet bu anlamda da üreticiye kolaylık sağlamalı.


Uğurlu, Türk Milleti’nin bu zorlu günleri birlikte aşacağını söyledi:

- Hayvancılıkla tarımsal üretimi birlikte yapmanın üreticinin maliyetlerini düşüreceğini düşünüyorum . Özümüze dönmemiz lazım. Özümüze dönersek, Türk çiftçisi çözüm üretir. Türk çiftçisi üretirse güzel günler gelir diyorum. Bu memlekete hizmet eden herkesin yanında olduğumuzu söylüyorum. Ne mutlu ki, necip Türk Milleti bir arada, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye!” diyorum. 


Kurultay’da konuşan üretici ve eğitimci Siyam Peker de, ürünlerde pazarlama ve alım garantisi olmasının önemine dikkat çekti.

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Ulusal Strateji Merkezi (USMER) İstanbul Şube Başkanı Süleyman Yurddaşer, kooperatif kanunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çakıt bölgesinde yeni bir kooperatif kurduklarını söyleyen Üretici Hüseyin Özen, üreticilere kooperatiflere üye olma çağrısı yaptı.

# istanbul # türkiye # vatan partisi # türk # destek # Niğde # Ulusal # Partisi # hasan korkmazcan # üretim devrimi # kiraz # Milli Hükümet # Üretim Devrimi Kurultayı # ulukışla